2025-05-10 214 浏览
前幾日同姐妹去咗觀塘出名嘅餐廳——米走雞,地方幾舒服,環境清靜,成個氣氛都好適合chill住傾偈同食飯。食物方面,係簡單但唔錯嘅搭配,健康又唔重口味香茜皮蛋湯係頭菜,湯底好清甜又唔會太油,皮蛋好滑,配埋啲香茜,飲落有啲醒胃嘅感瓷,好啱開餐霜降Prime牛板腱就係我哋其中一個配料,牛肉切得好薄,唔會太油膩,但又保持咗嫩滑嘅口感,真係幾好食!海鮮拼盤就包括沙白、鯇魚片同埋虎蝦。沙白新鮮夠味,肉質好緊實;鯇魚片食落有啲特別,唔會太軟,好有口感;而虎蝦仲有啲甜味,配埋啲海鮮嘅鮮味,真係好惹味呀~最後試咗沙白蜆,蜆肉好嫩滑,反而突顯咗本身嘅鮮甜味,食落清新又舒服啱啱好嘅簡單美味~下次應該會再約姐妹一齊返嚟試其他菜式啦

啱啱好嘅簡單美味~下次應該會再約姐妹一齊返嚟試其他菜式啦