1K
📍 多多雞大排檔{元朗}就算要等30分鐘先可以食到,我覺得都好值得🐔講緊既唔係一般大排檔既餸,係呢間大排檔獨有既燒雞🤭我每次黎到,就算只係兩個人,都一定嗌一隻❤️❤️黎到呢間大排檔,必定要食呢隻招牌✨招牌即叫即燒燒雞🐔嗌完仲要等25分鐘,點解甘耐?因為即叫即燒囉!剛在窯拿出來的燒雞仲係冒煙,每隻雞外皮燒至均勻金黃色,撕開是皮脆肉嫩,帶淡淡煙燻味,流出來既係雞汁而不係雞油,蘸試雞汁同食更加鮮嫩可口,一隻雞兩人同食份量剛剛好,就算經過,外賣回家當作晚餐加餸亦是不錯既選擇。雖然只係為燒雞而黎,但其實佢啲餸都好好食😋夠哂鑊氣,由其係煲類,未上枱,只係後面送緊過黎,聽不停聽到沙沙聲,不得了😳✨魚香茄子煲魚香茄子煲嘅茄子煮得軟嫩入味,配上特製的魚香醬汁,鹹香下飯🍚✨胡麻醬沙拉骨以酥炸方式煎炸至金黃色,然後用佢地特製沙拉醬,將豐富既胡麻醬同酥炸嘅排骨拌勻,令醬汁「掛」係肉排上,齒頰留香。

📍 多多雞大排檔{元朗}

就算要等30分鐘先可以食到,我覺得都好值得🐔
講緊既唔係一般大排檔既餸,係呢間大排檔獨有既燒雞🤭
我每次黎到,就算只係兩個人,都一定嗌一隻❤️❤️

✨魚香茄子煲

✨胡麻醬沙拉骨