2018-03-28
將廣一粥麵附近最近新開既台灣店,叫桂花小幸,幾特別,岩晒我愛台菜既人去幫襯一下話晒之前都成日飛去台灣,幾掛住果浸台味講返我同友人入去依間店,店位都幾細下,無排隊情況。點完野食,食物同普通台灣菜都差不多賣相,望落都幾足料咁。當第一啖肉入口,都無咩野,慢慢,整個口腔好咸!好似食一啖盐入口個feel!!!!!有無搞錯,我都算好重口味,點知d豬扒同雞扒仲要落咁重量盐,想食死人咩無事都食到腎虧!菜式:盐酥雞扒魯肉飯: 雞扒本身放多左盐,炸粉又咸,咸上咸炸排骨魯肉飯: 咬一啖豬扒=咬一啖盐,肉質咸到飛起魯肉汁勁重豬皮味,個肉汁調味都偏咸。附送的青瓜: 真係未食過咁難食既青瓜,混醬混到勁似洗潔精味,嚴重懷疑調味果個人係咪岩岩學廚蒜泥白肉$38: 依道菜,真心覺得欠缺誠意🤣真係第一次係食評度打: 好垃圾!垃圾咁既價錢唔值飲品方面就正常d食後感:重申一次: 好鬼咸!!有待改善食物調味,就算新店幾旺幾多客流都好,請唔好求其出品d垃圾級質素既食物,太高納會嚴重損害客人身體
菜式:
盐酥雞扒魯肉飯: 雞扒本身放多左盐,炸粉又咸,咸上咸
炸排骨魯肉飯: 咬一啖豬扒=咬一啖盐,肉質咸到飛起
魯肉汁勁重豬皮味,個肉汁調味都偏咸。
飲品方面就正常d
食後感:
重申一次: 好鬼咸!!
👎🏻炸排骨魯肉飯
👎🏻魯肉飯
洗潔精味青瓜
垃圾級👎🏻蒜泥白肉
每一啖肉,每一啖汁飯都係咸