2022-01-17
又嚟停晚市🤦🏻♀️ 好在剛好停之前2日同朋友約咗嚟✨牛太,仲唔放肆地享受一下😂呢度有三個燒肉放題可以選擇,既然今次要放肆、就揀個最正嘅【 極上和牛燒肉放題 】❣️因爲呢個套餐可以選擇嘅食物係最多(🤗成個menu都包)、最最最重要係仲包埋🇯🇵日本產黑毛和牛呀!🤤🤤 我哋真係好肚餓😂所以好唔客氣咁樣一次過點好多嘢食呀! 和牛、上級牛肉、牛油🧈帶子、廣島蠔、菠蘿🍍、前菜、沙律等~~ 提返大家~😜食得晒先至好嗌!咪做大晒鬼呀!先品嚐💁🏻♀️冬季主題的期間限定 - ❤️🔥御節豪華和牛肉二つ重箱❤️🔥 (2人起送🥰),1️⃣第一層 : 選用和牛稀少部位:和牛頸脊、厚切牛舌、辣椒肉、肉眼芯2️⃣ 第二層 : 和牛西冷片西冷係和牛中最高級的部位,肉質柔軟細膩! Wow!!! 一上枱已經衝擊視覺🤩 各個部位風味不同、靚靚霜降雪花❄️油脂均勻、肉質細緻嫩滑、入口即化🤤 配搭黑毛和牛專用醬料,帶出與別不同的口感😋亦可以用生菜包住食、減輕油膩感~至於和牛以外的食材都很不錯! 我自己較為偏愛封門柳、大虎蝦、牛油粟米、菠蘿等😆😆臨尾仲有Movenpick嘅雪糕做甜品🥰其實我自己好想食埋鯛魚燒😆不過真係好飽啦!留返下次再嚟試啦
好在剛好停之前2日同朋友約咗嚟✨牛太,仲唔放肆地享受一下😂
2️⃣ 第二層 : 和牛西冷片
西冷係和牛中最高級的部位,肉質柔軟細膩!
臨尾仲有Movenpick嘅雪糕做甜品🥰
其實我自己好想食埋鯛魚燒😆不過真係好飽啦!留返下次再嚟試啦!
最值得一讚嘅係呢度嘅職員態度殷勤有禮、亦有專業嘅知識。👏🏻跟其中一位叫Winnie的職員傾開,原來呢度嘅和牛係來自其日本公司位於鹿兒島的自家農場!貴為日本全國最大的🐮和牛產地,絕佳的氣候及地理位置對培育優質產品絕對有優勢!所以可以以大眾化價錢😽俾客品嚐優質靚和牛!真心好抵食呀!