2020-02-07
Wagyu Ya尖沙咀新開張既和牛燒肉店,係門口被個件和牛三文治深深吸引😍點知入到去發現燒肉拼盤更加正💓每枱都會有一個燒烤爐,有抽煙系統,吾會食到成身油煙味啊!-肉食者 (Meat Platter.$588)燒肉拼盤有兩款,依款採用2種A4和牛既部位同3款精選部位,而另一款拼盤就有埋A5和牛西冷~拼盤上有5種不同部位,每款有4片,絕對足夠2-3人分享👍🏻分別有牛小排,A4牛柳,A4和牛肉眼,厚切牛脷同薄切牛脷~店員推介由淺嫩色既開始燒,因為深色既牛味較重~兩款A4和牛雪花分明,脂肪比例恰到好處,十分淋身,有入口即化既感覺,好好食😋另外厚切牛脷好新鮮,好爽口,配岩塩好正🥰拼盤上仲有菠蘿🍍蕃薯🍠車厘茄等等,一解牛肉既油膩,好清新😀-鵝肝和牛丼 ($248)依份和牛丼雖然價格偏貴,但有兩塊鵝肝同5-6塊和牛,都算值得既😛丼飯充滿和牛燒汁,再有一隻流心水煮蛋,撈飯食一流~而鵝肝入口即溶好juicy,和牛味道濃郁,好味🥳
肉食者 (Meat Platter.$588)
拼盤上仲有菠蘿🍍蕃薯🍠車厘茄等等,一解牛肉既油膩,好清新😀
鵝肝和牛丼 ($248)