餐厅: 雅 ‧悠蔬食
资讯:

2017-12-14 2291 浏览
早輪食得多打邊爐,食滯咗今日再要出去同朋友食飯,於是揀咗清清地嘅素食以前嘅素食,大多數都係豆腐,青菜,麵筋, 又或者係齋鹵味原來而家嘅素食係可以有多嘅款式,素食都可以中,西,意,日。。。。。。門口睇到嘅menu,都已經好想即刻試朋友一早就訂咗枱,開頭我總覺得。。。星期二啫,使乜book 呀 點知來到真係爆曬,有人想walk in攞位 ,門口reception都話冇訂位嘅今晚冇位所以提醒大家,要食就要預先book位喇頭盤:紅菜頭合桃雜果沙律,四喜烤夫, 藜麥新薯露筍色香味俱全, 味道清新香芒牛油果苜蓿芽手卷, 好日本feel呢 但入面嘅唔係飯,而係苜蓿芽真係好特別,紫菜脆口,苜蓿芽清爽好正!菠菜桃膠忌廉湯, 好特別嘅組合 菠菜打爛咗之後,啲湯好creamy好滑 ,仲有粒粒嘅桃膠係喺湯裡面,yummy 牛肝菌栗子芋頭什菇煲, 夠曬鑊,氣夠曬火候藍蝶花雪梨汁 ,顏色鮮豔,小小甜,好清潤!套餐仲有埋甜品: 班蘭椰汁千層糕,黑加侖子乳酪蛋糕! 一人套餐都係二百二十八,其實兩個人食都夠飽因為唔知道個分量係咁大,所以我哋另外仲叫咗, 黑松露薯蓉焗大啡菇 ,小小嘅黑松露喺蒜蓉上面,已經吊出佢嘅香味 !
早輪食得多打邊爐,食滯咗
今日再要出去同朋友食飯,於是揀咗清清地嘅素食

以前嘅素食,大多數都係豆腐,青菜,麵筋, 又或者係齋鹵味

門口睇到嘅menu,都已經好想即刻試

所以提醒大家,要食就要預先book位喇

頭盤:紅菜頭合桃雜果沙律,四喜烤夫, 藜麥新薯露筍
色香味俱全, 味道清新

香芒牛油果苜蓿芽手卷, 好日本feel呢

菠菜桃膠忌廉湯, 好特別嘅組合

牛肝菌栗子芋頭什菇煲, 夠曬鑊,氣夠曬火候

藍蝶花雪梨汁 ,顏色鮮豔,小小甜,好清潤!

黑松露牛肝菌意大利雲吞 ,

雲吞裏麵包住嘅係牛肝菌同埋雜菇

個汁係忌廉同埋黑松露 ,真係好香好滑

食咗咁多嘢都唔使六百蚊

食到捧住個肚,但又唔會有飽飽滯滯嘅感覺
可能就係食素嘅關係啦
2017-12-12