2022-07-31
之前食過幾次旺角申子,印象都唔錯隔咗一斷時間冇食,見menu都有update左新菜式就去試下銅鑼灣分店,今次食左👇🏻👇🏻嚴選刺身店盛盒 - 向店員了解盛盒刺身係有幾多款同包括左咩刺身,店員話大概係相咁多種,食材就係廚師發板😅😅同冇答過一樣。都唔緊要啦,照試下,最後黎到放低就走,簡單講一講係咩魚都冇,如果唔係樣樣都食嘅就未必適合,因為都睇緣份😌😌而刺身就不過不失,但當中個呑拿魚係差嘅,瘦,又有筋🫤日式特製鵝肝 - 凍鵝肝配酸蘿蔔片,配搭新鮮申子和牛燒 - 係打咭必叫,因為店員會喺你面前用火槍燒,啱拍下片影下相。味道唔錯,但份量偏小,一啖就KO🤭🤭燒之前店員會主動問你牛係要幾成熟,我哋話要5成,但最後完成係全熟😂😂😂同朋友都笑左🤭海苔拖羅赤膽壽司 - 拖羅蓉同海膽配埋一齊,可以完全小小鮮味甜味都冇☹️蟹肉蟹子牛油果沙律 - 正常沙律,蟹肉都算多,不過蟹肉有小小腥我哋當晚book左7點,前一日電話confirm booking嗰陣職員有提我地8:45要交枱,當我哋食飯當晚8:20左右(當時已食完),店員就提我哋之後有人8:30 book左,咁我哋就埋單即時離開。其實都好趕,想輕鬆坐多陣飲埋杯茶
日式特製鵝肝 - 凍鵝肝配酸蘿蔔片,配搭新鮮
我哋當晚book左7點,前一日電話confirm booking嗰陣職員有提我地8:45要交枱,當我哋食飯當晚8:20左右(當時已食完),店員就提我哋之後有人8:30 book左,咁我哋就埋單即時離開。其實都好趕,想輕鬆坐多陣飲埋杯茶都難,真係食完就要起身走。
兩個人埋單$1540,野又唔係特別好食,坐又唔係坐得舒服,真心有大把其他選擇