2024-05-22 109 浏览
見網上好多人大讚呢間餐廳天婦羅好抵食,但今日試完之後覺得名過其實,味道好普通,唔會想再回頭翻食。我地行入餐廳門口走廊位,已經感覺到地板黐黐立立,到食完走個時情況依舊,希望餐廳喺衞生方面可以做得好啲。食物方面,我點左冷烏冬配四款天婦羅(蘆筍、金菇、廣島蠔同蝦),晚市需加一。先說說前菜,碟子上就只有一塊醃青瓜,然後旁邊還有一小片橙,不知是飯後果還是比食客以橙代替檸檬擠出汁液,加到食物中調味,但橙不新鮮及乾水了。麵豉湯跟烏冬的味道正常,蘆筍天婦羅仍然保持juicy ,算是較有水準的。至於金菇和蝦都是正常發揮,反而廣島蠔食落較重腥味,有啲失望。整體來講,呢到食物質素一般,價錢都唔喺特別平,不太值得花時間排隊來試。