2017-07-24 170 浏览
今日同個同事去食飯,揀咗呢間好似都新開咗唔係好耐嘅餐廳Amici,聽個名就已經好意式風情店面其實好細,大約放咗10張枱左右,枱面中間係用雲石做,大熱天時,上到去一放隻手上枱就涼陣陣好舒服,而新餐廳如果用新傢俱,就係其中一個吸引點,張椅… 坐落去係feel到厚厚嘅坐墊(因為仲未比人扁,哈… )我地兩個女仔,唔想食咁多,志在搵個地方傾下計,的確地,呢度幾寧靜,適合二人聊聊天首先我地點咗個沙津,特別嘅地方係佢只有一盤沙津菜,而麵包糠,煙肉,咸魚鬆,芝士,沙津醬都係自己自由加上去mix嘅。女服務員開頭響我地點菜時話上菜時會同我地介紹番,但最後咩都無講就走咗去法國油封鴨腿,老實講對呢道菜有少少失望,因為價錢唔平,因就份量一般,而味道亦都相當一般蜆肉意炒,原本意粉味道係ok,但蜆有沙…店內只有一名男服務員和一名女服務員,女服務員的態度不太友善。一個沙津同兩道主菜用咗差唔多700大元,老實 ,如果以品質黎講,一D都唔化算,應該唔會再幫親。

蜆肉意炒,原本意粉味道係ok,但蜆有沙…

2017-07-19