2016-10-02 1421 浏览
如果今日唔係為左帶吖公過嚟食乳鴿, 我絕對唔會係度坐低. 晚飯時間呢度好忙, 我哋一共6個人有2個老人家, 我又大肚, 到咗個阿姐問幾多位之後話帶我哋入去坐, 我客氣問聲可唔可以等出邊臺. 佢即刻變臉大聲話咁唔該你哋出去等, 唔好企係度阻住曬. 我被佢嘅態度shock左又好嬲, 就問佢洗唔洗咁個態度, 之後我哋嘈起上來, 其他阿姐哥哥都有注意吖公吖婆兩個老人家, 叫佢哋坐低叫我哋唔好嘈, 個收銀阿姐居然仲唔耐煩D叫我哋可以唔係度食. 我真係好想走, 但是吖公想食乳鴿想左好耐, 佢年紀大又聽唔到, 唔知我哋嘈. 雖然係大排擋, 係度返工唔洗乜學歷乜質素, 但是係咪忙就大曬, 忙就可以唔尊重人。呢次之後絕對唔會再嚟, 權當陪吖公吖婆我忍呢一次。

2016-10-02