2024-03-06 17 浏览
将军澳几啱假日消闲吓,同朋友睇完电影后,又想食台湾牛肉面,又想饮台式饮品,近近地,将军澳广场嘅桂花小幸满足晒我哋嘅愿望😋😋😋桂花小幸有堂食店和茶饮部,整体设计偏重文艺气息,入目所及都有些小心思,留待大家慢慢发掘。🌟红烧牛三宝面 面底有米线同台湾面,汤底又有五种口味选择。今次拣左蕃茄汤底台湾面,三宝系牛腩、牛筋同牛肚,份量十足,汤底用蕃茄熬煮,味道浓郁,配搭软软的台湾面,可一试 ✅🌟 卤水蛋牛腩卤肉饭定食好耐无去台湾,食吓卤肉饭解下旅行瘾!定食份量比想像多,岩晒大胃嘅朋友仔。入面最推介原盅炖汤,今日系虫草鸡炖汤,材料多,入口饮到满满诚意,都几滋润✅🌟芝士奶盖炭烧乌龙茶🌟冬瓜寒天绿茶台式茶饮茶味浓,当中炭烧乌龙茶的炭烧味令人一试难忘,很特别,会再试。钟意杯面文字:不要让世界改变你的微笑😊

🌟红烧牛三宝面

🌟 卤水蛋牛腩卤肉饭定食