2020-05-09 19 浏览
今日心血來潮來食台灣野,於是去左位於將軍澳廣場一樓既台北巷弄買左外賣食!我就買左一份手抓餅加蛋,一份鹽酥雞同一杯珍珠奶茶。先講手抓餅,佢既質感有d似印度既薄餅,味道就有d似蔥油餅,都幾特別,入面有d蛋又增加左佢既口感!再加埋有d甜甜地既醬汁,幾好味😋鐘意食薄餅既朋友就要試下。至於鹽酥雞,份量非常多,而且佢雞同炸粉既比例係8比2或者9比1,食落完全唔落有好多粉。而我覺得鹹度岩岩好,雖然唔係好似台灣既鹽酥雞咁鹹,但對我來講比較健康,幾好!最後就係杯珍珠奶茶啦,我覺得好飲過街上面大部分既珍珠奶茶,因為首先佢既甜度適中,又有茶味。其次,最緊要係佢啲珍珠非常好食😋。畢竟珍珠都係哩杯野飲既重要角色,所以佢令杯珍珠奶茶既分數大增!🤣

最後就係杯珍珠奶茶啦,我覺得好飲過街上面大部分既珍珠奶茶,
外卖自取