2021-06-21
今日係觀塘放工,朋友介紹我去觀塘一間叫做古今二嘅餐廳,佢嘅菜式係日本fusion菜,聽落好吸引,仲要好近地鐵站,所以放工就一於去試啦!咁首先我哋叫咗個沙律,佢個沙律超級足料,有勁多牛油果、甜蝦,所有沙律都好新鮮,啲菜好甜,佢嘅醬係胡麻醬加啲醋,撈起嚟超開胃,勁好味!我男朋友唔係好鍾意食菜都話呢個沙律好好味,食咗好多。之後我哋仲叫咗個豚肉蘆筍同埋雞腎串燒,豚肉上面嘅調味好好,啲椒鹽好惹味,同蘆筍食落都好夾,口感好爽。雞腎方面,唔會有過分重嘅內臟味,幾香,口感硬硬地地爽爽地~👍重點黎啦!係三款超正既卷!綠野仙蹤:初頭面嗰啲我以為係芒果,食落似係水蜜桃,同下面嘅壽司好夾,唔係好清楚佢入邊用咩長,但係食落啲調味係超級好味,甜甜酸酸,完全中晒我胃口!金龍卷,表面睇落係三文魚嘅卷,但係食落超級有驚喜!佢頂頂嗰個醬同埋佢下面用嗰啲醬調起來有好香嘅味,都係講唔出咩味,有少少似鵝肝牛油,總之就非常特別,超鍾意!食唔停。東京爆脆:又一驚喜之作,佢嘅口感係真係好似佢個名一樣,非常之脆,鍾意食香口脆口嘢嘅人一定要叫!佢入邊仲包左啲吞拿魚,好多好足料。我哋今次叫嘅份量好多,但係我哋兩個都食晒!因為真係勁好味,一
重點黎啦!係三款超正既卷!
我哋今次叫嘅份量好多,但係我哋兩個都食晒!因為真係勁好味,一定會再幫襯。