2022-09-13 56 浏览
每日最苦惱嘅就係陣間lunch食乜,喺OpenRice搵靈感嘅時候,見到古今二都幾多人推介,同埋好耐好耐以前都食過一次,印象中好似味道都唔錯,所以就建議同事一齊嚟食。我哋食飯嘅時間比較晏,大概兩點幾,嚟到先發現佢哋Last Order係3:30 ,食到四點佢哋會中場休息,不過對於我哋來講時間都充裕嘅!我同同事叫咗一個龍捲風沙律、金龍卷同埋雜錦天婦羅。龍捲風沙律份量好大好抵食,有好多菜、蟹柳同蟹籽,最特別嘅就係呢個沙律入邊仲有中華沙律,平時出邊啲沙律比較少會見到嘅食材,呢個沙律嘅所有食材都好夾,好好味👍🏻 另外金龍卷都好好味,金龍卷嘅食材有三文魚同炸蝦,兩樣食材都好新鮮,而且炸蝦都係即炸嘅,食嘅時候仲脆卜卜,再加上三文魚同壽司飯嘅口感都係比較軟,完全係外軟內脆👍🏻
2022-09-05
午餐