2019-10-09
同好姊妹喺銅鑼灣做完運動,出咗一身汗,非常之肚餓,好姊妹嚷著要去尼間拉麵店大擦一餐,裝潢設計有趣餐牌上有好幾個拉麵選擇,可以選擇不同辣同麻的程度,甚至不麻不辣,落單用手機,方便又環保坐係吧檯位置,見到師傅即場製作味王辣麻辣味增拉麵,點了小辣小麻,喝一口湯,麻辣味正適合只接受一點辣的人,溫泉蛋切開有流心效果,麵條比較粗但食落煙韌有口感,脯肉一層一層肥瘦分明增量叉燒麻辣味噌拉麵,點了中辣中麻,湯的顏色比小辣更深,以為好辣,入口又不是太辣,喜歡吃辣的人,只覺得是小菜一碟,可以更辣,下次來時再點大辣因為太肚餓的原故,我地再追加左一碗肉飯,份量不算太大,二人吃剛剛好、豬肉半肥瘦,食落香滑,送飯一流加上粒粒珍珠米就更惹味買單都是200多元,已經飽到捧着肚子離開
坐係吧檯位置,見到師傅即場製作
買單都是200多元,已經飽到捧着肚子離開