2025-04-10
今晚做完運動💪🏻,本來諗住買外賣返屋企撐枱腳,點知老細話跑完步🏃🏻♂️好肚餓🤭,要即刻食飯,所以上咗東廣場一樓揾食~呢度已經改頭換面,多咗好多食肆。老細揀咗呢間「雞駅」,貪佢有花膠雞湯底,我就繼續無碳水~😅🐓佢個花膠魚翅雞湯配飯認真冇得頂!!🥰👍🏻啲雞大大件,但係非常之嫩滑,仲有好多片花膠,同埋兩大梳翅,個湯底非常濃郁,配白飯一流!老細差不多飲曬成大碗!🤣🤭🥓燒豚肉配生菜(配韓式辣醬):有肉有菜個豚肉都幾淋身醃得幾好味!🥒我叫咗拍青瓜~估唔到咁大兜~佢個醬料其實有啲似磨豉醬,微辣,好香口,青瓜亦都清甜爽脆!!🍹佢跟餐仲可以嗌埋飲品,我叫咗個白桃烏龍茶,老細飲凍檸茶,個茶底都唔錯~滿足的一餐!!