2018-09-18 31 浏览
尖沙咀好多印度餐廳,但要搵有印度風味而有特式嘅,呢間唔錯㗎!佢係食素嘅印度小食,而且有好多年歷史,世界各地都有分店,質素應該有保證👍🏻食食吓發覺,原來過半數都係印度人幫襯,好似去咗印度旅行咁。店員好細心咁比咗個中文menu,方便我地了解印度嘅食物同容易揀到想食嘅嘢。先黎一架單車🚲,呢個係印度特色薯蓉餡圓脆餅Papdi Chaat,入面係凍的乳酪,加入咗印度人好鐘意食嘅脆脆,凍凍地又酸酸地又少少辣,好開胃啊!另外店員送上一碟有3款醬汁,分別係甜,辣同酸,店員介紹可以按自己嘅喜好加強食物嘅某種味道,三樣都好特別,可以一邊食一邊玩。之後就上個印度素咖哩Paneer Kadai,落單個陣店員有問我地洗唔洗less spicy?因為唔太食得辣,少辣都ok。但個咖哩好正啊,熱辣辣,咖哩入面係有豆腐,食落都有啲似食緊肉㗎😅配埋個餡餅Stuffed Paratha真係好好味又有印度風味,記住唔好扮斯文,一定要用手食啊!個薄餅配頭先個乳酪都唔錯㗎🤣另外,飲品叫咗個店員介紹嘅Patiyala Lassi印度芒果奶昔,味道好清新,怕辣嘅可以用黎解辣啊!

食食吓發覺,原來過半數都係印度人幫襯,好似去咗印度旅行咁。