餐厅: 雅 ‧悠蔬食
资讯:

2018-08-17 65 浏览
食得肉多,間唔時都想食下素食,但對於我地呢啲年輕人,梗係喜歡試下傳統以外既嘢,所以揀咗呢間餐廳!呢間餐廳既設計以紫白色為主調,雖然唔算好大,但一啲都唔覺得迫挾,好舒適!加上待應都好有禮貌,令到成個環境加晒分~🤗環境舒適,食物亦出色!湯:黑松露淮山忌廉湯~呢個湯,未飲已聞到陣陣黑松露既香味飄埋黎,飲落陣味更香濃。未試過用淮山整既忌廉湯,冇諗過都可以咁滑 😆 手卷:蘆筍素香鬆苜芽手卷+香茫牛油果苜芽手卷~苜芽較重青草味,有啲人可能會唔多喜歡,但我就覺得同芒果、蘆筍都好夾,好清新!蔬菜:淮山米湯浸時蔬~米白色既湯,一睇就知好濃啦 😄 底層舖滿豆苗,配有鮮淮山、木耳同杞子,好滋補呀~大啡茹鮮豆包栗子紫薯焗千層闊麵~面層舖滿厚厚既芝士,完全可以做到拉絲既效果 😂 入面有原粒栗子、大啡菇片同紫薯蓉,所以食落係咸中帶甜,同時有兩種味道!底部係幾層闊麵,食完呢道菜其實都幾飽。。 😏黑松露薯蓉焗大啡菇~我真係好鍾意食菇類,所以一見親呢啲用菇做既菜式,可以話係必點 🤣🤣大啡菇肉厚多水份,用焗既方法烹調其實好適合,可以鎖住水份,咬落去一啲都唔會乾,依然多汁,加埋黑松露既香,同薯蓉既滑,好好味~~沙爹杏鮑菇豆

環境舒適,食物亦出色!

沙爹杏鮑菇豆卷串燒+墨西哥薄餅~個串燒燒得幾乾身又唔怕焦,其中一粒應該係麵筋類既嘢咬落有啲似肉類既質感😝而個墨西哥薄餅就一定要點串燒上面啲沙爹汁食,因為佢其實冇乜味!

整體黎講環境、服務同食物既質素都唔錯啊!
2018-08-02