2022-08-18 1633 浏览
諗返起上一次食米走雞已經係六年前啦,如果唔係阿妹講起都唔記得咗呢個芝士雞煲🤣今日特登嚟再回味一下,味道依然好味😋一坐低職員就會送上調味盤俾你自己調校醬汁,用完收起,夠晒衛生黃金芝士雞煲手機落單嘅時候可以選芝士嘅份量,我當然會揀激量芝士碎啦🤩仲要有唔同嘅芝士,好濃香!大火煮溶芝士後職員叫直接食用唔洗搞拌芝士,咁樣係最重芝士味,雞肉沾滿芝士,芝士輕輕夾起已經拉絲,好邪惡呀😈雞肉夠嫩滑,就算叫細份量都好多,三個人食都好夠,食完雞煲可以加湯打邊爐,揀清湯就可以中和返芝士嘅膩五香鮮牛肉打邊爐點可以唔食牛肉呢!叫咗一個五香鮮牛肉,牛肉夠大件,而且肉味濃,而且仲充滿五香味,第一次用醃製過嘅牛肉打邊爐都幾特別娃娃菜食咁多肉梗係要食返少少菜先健康㗎啦,叫咗份娃娃菜,份量好多而且好新鮮乾淨紅薯粉打邊爐點都要有返個粉麵做個完美ending,阿妹揀咗有咬口嘅紅薯粉,配埋芝士汁原來都幾夾凍檸七打邊爐一定要飲有氣嘅嘢,凍檸七非常正😉

黃金芝士雞煲

五香鮮牛肉

娃娃菜

紅薯粉

凍檸七
打邊爐一定要飲有氣嘅嘢,凍檸七非常正😉

2022-08-18