2021-05-04
是日過海搵食,黎到呢間專食辣嘅拉麵店🍜呢間拉麵店叫鬼金棒,門外真係有枝狼牙棒!打卡一流!入面d座位分兩種,想體驗返正宗拉麵店嘅感覺就可以坐吧枱,仲可以睇住師傅煮麵添🥰呢度d拉麵湯底除左辣度可以選擇, 麻度都可以選擇,好神奇啊!平時食麻辣火鍋,我最鍾意夾啲花椒嚟食,好鍾意佢嗰種麻到痹嘅感覺🤪🤪今日第一次食唔敢揀太辣,我就揀左小辣中麻,朋友就揀左小辣小麻,最神奇嘅係如果你唔食得辣都可以淨係揀麻度,夠晒盞鬼!增量叉燒麻辣味噌拉麵$115果然係增量叉燒,舊叉燒大到成舊扣肉咁😱😱又大嚿又厚但啲肉蚊到好淋!一啖咬落去好滿足!😍😍拉麵入面重有芽菜,吸哂d湯底食落去好正🙊湯底好好飲,飲完都冇話口乾要飲水👍🏻另外重加左$15要隻🥚🙊芫荽麻辣味噌拉麵$110近排好興芫茜山,估唔到呢間日本拉麵都有呀!我嘅芫茜控朋友諗都唔諗就揀咗呢個,一上枱已經聞到好大陣茜味,難為本身滴茜不沾嘅我。佢好欣賞呢個拉麵,話粗粗地嘅拉麵超掛汁,每一著麵伴隨著切碎嘅芫茜好正呢度嘅小辣比想像中冇咁辣!湯底真係幾好飲🙊最鍾意佢有得揀麻度,下次再黎可以挑戰中辣高麻😆😆
增量叉燒麻辣味噌拉麵$115
另外重加左$15要隻🥚🙊