2021-12-04
今日好開心同朋友幾個人去食日本嘢,朋友話呢度日本野幾出名,有啲特別嘅卷物,於是搵個慶祝生日嘅名義卜個位去食好嘢首先上枱嘅係紅龍卷,除咗係大蝦卷之外,更有吞拿魚喺上面,所以叫做紅龍仲有呢個忘不了您,又係特色卷物,不過醬就多咗少少,但芥末醬嘅識落味道都幾得意最巨型嘅呢個龍蝦卷真係不得了,雖然價錢貴啲,但係處理嘅時間差唔多成半個鐘,即時解凍,加上份量勁大,都幾有香嘅龍蝦味,再有菜同牛油果包住,手工精細,價格算係合理另外我哋叫咗啲串燒,例如呢個鹿兒島荔枝串燒,包着荔枝肉,識落甜甜地,幾得意幾衝擊仲有呢個香菇雞肉串,同埋櫻花蝦燒茄子,燒茄子就梗係正,上面仲有大量櫻花蝦,幾有誠意仲有一個三文魚壽司薄餅,炸脆咗嘅飯造成薄餅底,上面加好多火炙三文魚,設計新穎特別欣賞呢個煎豆腐,大大份,唔似炸豆腐咁油膩,但係做到皮脆內軟,口感唔錯仲有呢個和風吉列牛餅,唔似超市買到嘅牛肉薄餅,入面牛肉分量好多,味道豐富仲有龍捲風沙律,入面有中華沙律同埋蟹柳,撈埋食口感好豐富
仲有龍捲風沙律,入面有中華沙律同埋蟹柳,撈埋食口感好豐富