2023-06-01 522 浏览
煙花是一種美麗的煙火,過時過節經常可見,它在夜空中綻放出五顏六色的光芒,帶來希望或係慶祝某件事。為咗朋友啱考完試,我哋在”古今二”點咗呢道卷物,就咁睇,都真係好似煙花,味道也唔错👍搖滾樂係一道美味的盛宴,有我哋喜歡的鰻魚喺面。呢2樣卷物都係呢間餐廳的主打食物。龍卷風沙律是以其多樣化的食材和清新的口感而受到廣泛歡迎。今日呢大碗裡邊有蟹柳絲,中華沙律及多種沙律菜,而調味汁的酸甜口感亦啱晒朋友胃口,清晒。秋葵蝦肉天婦羅是一道傳統的日本料理,以其外酥裏嫩、口感香脆而享譽全球。秋葵和蝦肉的搭配讓這道料理更加美味可口,而天婦羅的獨特炸制技巧也爲它增添了不少風味。鹽燒白鰻以其鮮美的口感和豐富的營養價值而受到人們的喜愛。白鰻肉質細膩、鮮嫩,用鹽燒的方式烹製出來更是香口。