2025-07-01
以前新光戲院喺度嘅時候,我久不久會嚟睇吓大戲,所以對附近食宵夜有返咁上下興趣,今日同原廠開會之後時間比較夜,就近近地去咗北角大西洋海鮮火鍋。性價比高,任飲任食,而且最近仲營業至凌晨3:00。最啱我哋呢啲貓頭鷹,放咗工或者睇完戲搵食。店面和室內設計充滿中國特色,宮廷風,古色古香。即撈海鮮 🦀🦐年青真好,見到幾位年青人拎咕幾轉桶裝海鮮,好多新鮮海鮮,打卡一流。任食生猛海鮮:大頭蝦、鮑魚、蟹、大蜆、花螺海鮮盛宴,鮮味大滿足!餐廳主打任食生猛海鮮,一進門就看到即撈海鮮自助區。鮮活蹦跳的大頭蝦,肥美飽滿的鮑魚,霸氣十足的蟹,還有大蜆和花螺,全部新鮮放入桶,鮮度爆表! 大頭蝦肉質彈牙,蝦膏濃郁;鮑魚爽口鮮甜,簡單滾熟就超美味;蟹肉飽滿,蟹膏甘香,拆殼也值得的。大蜆一煮即開,鮮嫩無沙;花螺肉質爽脆,蘸點火鍋醬汁更惹味。 任吃自助(成人)(晚市)鴛鴦鍋花膠雞鍋 + 蕃茄鍋五大招牌湯底花膠雞風味 / 菌菇湯底 / 大骨湯 / 番茄湯鍋 / 經典麻辣湯。鴛鴦鍋雙重享受,花膠雞鍋濃郁滋補,湯底膠質滿滿,雞肉嫩滑。蕃茄鍋酸甜開胃,涮海鮮和牛肉超搭配!一鍋兩味,滿足不同口味。近百款食材重慶特色火鍋配料:日本
店面和室內設計充滿中國特色,宮廷風,古色古香。
即撈海鮮 🦀🦐
即撈海鮮 🦀🦐
任食生猛海鮮:
大頭蝦、鮑魚、蟹、大蜆、花螺
任吃自助(成人)(晚市)
鴛鴦鍋
花膠雞鍋 + 蕃茄鍋
近百款食材
重慶特色火鍋配料:
日本和牛
掃碼下單肉類,牛肉控絕對不能錯過,日本和牛 任食,CP值超高!給喜歡原汁原味、追求鮮度的吃貨姊妹!
日本和牛油花細緻,入口即化!肉香濃郁,口感嫩滑,簡單滾幾秒就超美味,頂級享受!
海鮮類
鮮味爆棚,海鮮配料超滿足。海螺片爽脆彈牙,蝦滑鮮甜Q彈,鮑魚仔嫩滑多汁,生蠔肥美creamy,海蔘軟糯膠質滿滿。蝦拼盤新鮮度滿分,墨魚仔爽口鮮香,搭配花膠雞鍋更顯奢華。
竹笙爽滑吸汁,響鈴卷酥脆爆香,甜味小香腸咬感Q彈。
自助區選擇豐富
新鮮配菜、醬料自由搭配,冰鎮椰青水清甜解膩,青島啤酒無限暢飲超爽快!最後來支懷舊雪糕或雪條,完美收尾這頓滿足的海鮮盛宴!🍺🥥🍦