2025-04-01 1159 浏览
北角呢間火鍋店幾有四川mood,任食邊爐一個人唔使三嚿水就有得任食兩粒鐘首先揀咗湯底先,花膠濃湯鍋底就啱晒大胃呢啲女人仔,補鈣補骨膠原,有紅棗同蟲草花等等,飲多兩碗先好開始淥嘢食作為社畜,第一輪嗌咗家畜先,打邊爐必叫肥牛,仲有羊肉同豬肉任嗌,厚切又大片仲有黃喉、腰花、豬腦、豬大膠、牛肚等等可以嗌,款式特別,每次嗌都大大碟呢間主打海鮮,好多選擇,有成條魚可以嗌,亦可以點蠔、蝦、鱔、鮑魚、魷魚、海螺等等,都幾鮮味,仲好足料,自己屋企打邊爐咁買法都唔平除咗掃QR code落單,都可以出去撈生勾勾嘅海鮮,有蟹、蝦、鮑魚、蜆撈,開心過撈金魚,即撈即淥熟咁食,嗰種新味難以忘懷竹笙、鵝腸、千張等等都可以落單,都係出面相對唔common嘅材料。除咗落單,出去自助區撈丸撈菜好多海藻類菌類選擇,非常健康外面有醬料區,可以自行混醬,有啲醬汁如腐乳、花椒油都比較少見等唔切啲嘢淥熟,都有熟食可以開住胃等食甜品方面除咗生果同雪米糍,竟然有得自己𢳂冰粉,今次真係要𢳂兩碗食,太開心喇飲品櫃有汽水、涼茶、啤酒、冷泡茶等一應俱全最特別係去雪櫃度有椰青拎,椰水好香甜

任吃自助(成人)(晚市)

好多海藻類菌類選擇,非常健康

等唔切啲嘢淥熟,都有熟食可以開住胃等食

飲品櫃有汽水、涼茶、啤酒、冷泡茶等一應俱全

最特別係去雪櫃度有椰青拎,椰水好香甜
2025-03-31
任吃自助(成人)(晚市)
2025-03-28 1547 浏览
晚上,我跟朋友來到北角的大西洋海鮮火鍋去吃火鍋。😁餐廳裏面好多人 ☺這裡的火鍋湯底有經典的麻辣湯底、花膠雞湯、番茄鍋底和大骨湯等。我選擇了花膠雞湯湯底。花膠雞湯雞肉的鮮味與花膠的滑潤結合得恰到好處。每一口湯既有雞肉的鮮甜,又有花膠的獨特風味。醬料區海鮮這裡的海鮮選擇非常豐富。墨魚仔的肉質鮮嫩,生蠔則是鮮甜多汁。鮑魚仔則彈牙有嚼勁,蝦滑和魷魚鬚的口感也相當不錯。活生生的海鮮讓人感到新鮮,撈起來的蝦超鮮美。😆肉類牛小排的肉質柔軟,油花分布均勻,燙過後的口感更加滑順。鮮鵝腸的彈性十足,讓人吃得過癮。蔬菜餐廳還提供了新鮮的生菜、娃娃菜和白蘿蔔,這些蔬菜在火鍋中煮過後,吸收了湯底的精華,口感清脆,十分爽口。丸類(有海膽丸和龍蝦丸等) 飲品與甜品餐廳提供的飲品選擇相當豐富,任飲的汽水、茶飲和乳酸飲料都非常解渴至於甜品,豆腐花滑嫩,口感柔和,讓人心情愉悅;而乳酪則是清新可口,完美地為這頓火鍋餐劃上了一個圓滿的句號。
晚上,我跟朋友來到北角的大西洋海鮮火鍋去吃火鍋。😁

餐廳裏面好多人 ☺

花膠雞湯
雞肉的鮮味與花膠的滑潤結合得恰到好處。
每一口湯既有雞肉的鮮甜,又有花膠的獨特風味。

醬料區

海鮮
這裡的海鮮選擇非常豐富。

活生生的海鮮讓人感到新鮮,撈起來的蝦超鮮美。😆

肉類
牛小排的肉質柔軟,油花分布均勻,燙過後的口感更加滑順。

鮮鵝腸的彈性十足,讓人吃得過癮。

蔬菜

丸類(有海膽丸和龍蝦丸等)

飲品與甜品

2025-03-27
  • 鮮鵝腸
  • 花膠雞湯湯底
  • 牛小排
  • 墨魚仔
2025-03-23 1556 浏览
[📍北角|大西洋火鍋店]大西洋火鍋真係可以用抵食黎形容,地點係北角地鐵站一出行3分鐘就到,地點超級方便。入到餐廳嘅環境都好舒適,坐嘅位置好寬敞。先揀湯底叫咗個菌菇鍋底,見到都幾足料有好多菌菇,而且湯底清清地,幾好!跟住QR code落單睇下有咩食,估唔到仲有咁多選擇,咁我就叫咗牛小排,蠔🦪,新鮮鵝腸,鮮蝦滑,同埋紅衫魚。牛小排幾有牛味,切得好薄,高質。蠔就粒粒勁大隻,好新鮮,同埋有甜味。新鮮鵝腸感覺到佢唔係雪藏嘅,勁爽口。鮮蝦勁足料,仲有好大舊蝦。估唔到仲要有魚食,有䱽魚同埋紅衫魚,咁淨係叫咗紅衫魚,細細條幾鮮甜。再講自助區,一行到過去有少少嚇親,估唔到有勁多椰皇,仲要係任飲,而且開嘅速度好快基本上唔使等,飲四五個都抵返晒。再行前啲有個魚缸,入邊有蝦、蟹、鮑魚同埋蜆,全部都新鮮識郁嘅,蟹仲要有三款俾你揀,有三點蟹,花蟹同埋大閘蟹。蜆就全部勁大粒。熟食區有焗蠔,炒飯同埋大閘蟹,仲有啲麻辣雞腎,麻辣木耳等等嘅冷盤。仲有啲炸物呀,烤榴連等等。蔬菜區有好多選擇,好多都好新鮮,綠油油咁。丸類既選擇都好足夠。甜品有雪條,泡芙,同埋糯米糍。二百幾蚊可以食到生猛海鮮真係好抵,而且仲有咁多熟食同埋甜品,
[📍北角|大西洋火鍋店]

仲有啲炸物呀,烤榴連等等。

蔬菜區有好多選擇,好多都好新鮮,綠油油咁。
丸類既選擇都好足夠。
甜品有雪條,泡芙,同埋糯米糍。

二百幾蚊可以食到生猛海鮮真係好抵,而且仲有咁多熟食同埋甜品,仲要新鮮椰皇任飲,呢個價錢抵過返內地食啦。
2025-03-19
2025-05-08 0 浏览
今次搵到一間幾特色嘅自助火鍋店,位於北角中心,便利。店內又坐等幾舒服,店舖唔算好大,飲品食物分佈不同位置。而且勝價比超高,120分鐘慢慢烚,又有不同肉類、又有得夾新鮮海鮮,再去烚下烚下,飲品我係第一次見有椰皇🤩活海鮮一定要同大家推介大頭蝦,勁生猛,而且好多都有蝦膏。活鮑魚,大大隻,但烚完都唔會韌重好乾淨。蟹都有兩款….雖然細隻d,但新鮮,大閘蟹款重有膏,食膏都抵返晒,重有蜆,乾淨冇沙,真心超正。麻辣湯底一定要試,個麻香幾有後勁😋肉就當然唔少得肥牛,有美國安格斯肩胛,偏肥少少但有牛味。出去重可以拎不同既丸、蔬菜同飲品甜品。而熟食一定要試炒蟹,又係蟹膏放題。另外重叫左竹笙、「黑」柏葉🤩筒蠔、螺片……真心多到食唔晒。

麻辣湯底一定要試,個麻香幾有後勁😋

肉就當然唔少得肥牛,有美國安格斯肩胛,偏肥少少但有牛味。

出去重可以拎不同既丸、蔬菜同飲品甜品

而熟食一定要試炒蟹,又係蟹膏放題

另外重叫左竹笙、「黑」柏葉🤩筒蠔、螺片……真心多到食唔晒。
2025-05-03 0 浏览
早前晌佐敦食過一次海鮮粥鍋,住晌港島區嘅老友就介紹我要嚟試試「大西洋」,皆因以即撈海鮮作招徠,其次喺以放題形式經營,一個價任食,比較易啲預算,尤其一班人嚟,就會食得比較爽。餐廳嘅正門縮晌大廈嘅通道內,但當進入餐廳,就完全有別有洞天嘅感覺,因為裡面嘅裝修喺以中國宮廷風設計,牆上又掛上很多面譜、畫作,極具古色古香。上文都講過呢度喺以放題形式,$198、$268,2小時任食,除多款海鮮,仲有數十款海鮮料,學生、長者額外有多8折優惠,最正喺無加一,成枱人夾埋就慳好多。如大多數放題店,有一系列基本火鍋食材就放晒晌出面食物區,自由取用;亦備有一啲小食、下酒菜……等等之類,晌等個湯底滾起前都可以過過口癮。此外,亦提供生果、甜品,做到一應俱全,目測所見,貨源都算補充快。當然,最矚目就喺個海鮮池,有啲大蝦、鮑魚、大蜆,全部都睇得出好新鮮,仲郁郁吓。打鞭爐點可以唔飲吓啲凍飲襯一襯,除咗近門口一大個雪櫃,放齊各式各樣嘅果汁、汽水、乳酸特飲、涼茶、啤酒之外,另一邊仲有冰凍椰青,選擇夠晒多。出面食物區嘅火鍋料都喺偏向啲大路嘢,如蔬菜、菇菌、乜丸物丸,另外有啲火鍋料可以透過掃二維碼落單,呢部份啲料就比較有特色啲,
,成枱人夾埋就慳好多。
出面食物區嘅火鍋料都喺偏向啲大路嘢,如蔬菜、菇菌、乜丸物丸,另外有啲火鍋料可以透過掃二維碼落單,呢部份啲料就比較有特色啲,如蝦滑、生蠔、鵝腸、黑毛肚……等等。
講到呢度,就順便介紹埋另一食火鍋嘅必備物品,就喺醬料,出面一排醬料,任君亂混,小弟就唔喜歡太濃,尤其食海鮮,免得搶走鮮味,所以,簡單蒜蓉、蔥花、麻醬,加少少湯底就OK。
菌菇鍋底

再落嚟講埋我哋所揀嘅湯底,湯底有5款:經典麻辣、花膠雞湯、番茄、菌菇、及大骨湯鍋底。我哋揀咗菌菇鍋底,睇得見勁多菇菌,都好有菌香。
大蝦、鮑魚、大蜆

既然啲海鮮喺游水貨,當然食佢哋先啦,樣樣揀少少先少試牛刀,果然喺新鮮貨,食味確喺唔同,味道寧舍鮮甜,而且,蝦肉好彈牙,鮑魚好柔軟,大蜆有海水嘅鹹鮮味,且唔會有沙。
鮑魚仔、鮮蝦滑、黑毛肚、生蠔、海螺片、美滿國安格斯肥牛

再落嚟喺以二維碼落單嘅配料,除咗好快送上枱之外,成晚都無漏單。先試鮮蝦滑、黑毛肚、生蠔、海螺片,同樣食得出用料有質素,唔會有將貨就價嘅感覺。蝦滑同黑毛肚都好爽口,生蠔好鮮,且蠔味足,海螺片柔韌得嚟有啲脆口感。
鮑魚仔、鮮蝦滑、黑毛肚、生蠔、海螺片、美滿國安格斯肥牛
鮮蝦滑、黑毛肚、生蠔、海螺片
再試埋啲鮑魚仔、美國安格斯肥牛,前者柔韌有咬牙,但當然唔及啲鮮鮑咁有鮑味,而後者睇落好肥,但灼熟之後入口又唔覺喎,反而充滿脂香。
鮑魚仔、美滿國安格斯肥牛
黑魚片、鮮鵝腸、蝦丸、牛丸、芋頭、豆卜

晌二維碼落單部份,可以點原條嘅魚,不過小弟嫌食起嚟麻煩,就點咗黑魚片,味道唔錯,好鮮甜,肉質非常嫩滑;而鵝腸新鮮,洗得夠乾淨,唔會有啲臊味,韌韌哋,爽爽哋。
黑魚片、鮮鵝腸、蝦丸、牛丸、芋頭、豆卜
黑魚片、鮮鵝腸
再試埋啲蝦丸、牛丸、芋頭、豆卜,算唔上話有咩特別,但食得出唔喺啲平價貨,至少兩款丸唔喺啲溝粉貨色,芋頭又粉香芋味。
蝦丸、牛丸、豆卜
豬腰花、鮑魚、生蠔、美國安格斯肩胛肥牛

去到呢個位我都差唔多,但鮑魚、生蠔確喺正,所以,翻兜一次。而豬腰花灼完之後好靚仔,食起嚟都令人開心啲。
泡芙、芒果糯米糍、藍莓乳酪

尾聲喇!尾聲喇!點都要食少少甜點先覺得完整,隨意拮咗啲泡芙同芒果糯米糍,雖然喺來貨,味道比預期好喎。來多一杯藍莓乳酪,純粹諗住幫助消化吓。本來都仲想試多才少甜品,如冰粉,但真喺好飽喇。
泡芙、芒果糯米糍、藍莓乳酪
龍眼、哈蜜瓜、車厘茄

老友臨尾仲夾咗啲生果返嚟,誠意拳拳,就隨心食少少嚟結束今餐晚飯。
龍眼、哈蜜瓜、車厘茄
睇得見成個場保持九乘幾滿,一枱客走,又一枱客入,始終放題形式都好受香港人歡迎。此外,呢度嘅招呼幾唔錯,啲姐姐收拾好勤快,唔會堆到一枱吉碟都無人收,又會主動幫你加湯
2025-05-02 0 浏览
今日同朋友去咗大西洋海鮮火鍋豪嘆一番!🤩 因為可以自助撈海鮮新鮮即撈,真係新鮮又抵食!👍🏻 仲有鮑魚🐚添!真係好矜貴!我哋叫咗個花膠雞湯底🐔,真係鮮甜到不得了!🤤 個湯底充滿膠原蛋白,飲完皮膚都滑咗!🥰肉類方面,我哋叫咗荷蘭天然五花腩片🐷、新西蘭小肥羊🐑、美國安格斯肩胛肥牛🐮! 全部都好高質😋 仲有魷魚花🦑、麻辣雞腎🐔、蝦滑🍤、黑魚片同埋黑毛肚🐮!好抵食!👍🏻而且,佢地有新鮮椰青即叫即開🥥水清甜解渴,有得玩又有得飲,真係好正!

2025-05-01 0 浏览
【🔥大西洋海鮮火鍋120分鐘!任食生猛海鮮😍】 叫左$268/位既set~🔸一出去拎嘢食就見到個水族箱游緊生猛大頭蝦,鮑魚,蜆即刻心心眼🤩!重點係海鮮全部新鮮即撈,蝦肉彈牙,鮑魚厚身又唔韌,蜆肉大隻無沙👍🏻正式海鮮都回晒本,真心抵食!除左海鮮,仲有前菜,飲品甜品,炸物,雜菜,雜丸,牛羊豬魚片,夠哂多選擇🩷混醬時候記住加花椒油,我覺得提升晒成個sauce🧑🏻‍🍳🏵️翻桌率超高嘅實力派火鍋店,海鮮新鮮度爆燈,服務又夠細心,係會約班friend再encore嘅地方!記得訂位呀,平日夜晚都好full~

混醬時候記住加花椒油,我覺得提升晒成個sauce🧑🏻‍🍳

天氣乍暖還寒咁,出門真係唔知要點着衫😮‍💨不過講到食,打邊爐就一年四季都咁啱心水😝今次要介紹嘅呢間「大西洋海鮮火鍋」位於北角英皇道,距離北角站2分鐘腳程就到,主打自助海鮮任撈任𢳂🦞🦀配搭多款足料湯底,仲有新鮮即開椰青,價錢仲要好親民夠貼地!「晚市放題火鍋套餐$268一位🍲」首先湯底就揀咗花膠雞湯🐔鍋配大骨湯鍋🐷雙拼湯底鮮香濃郁,面層仲有紅棗椰肉等新鮮底料,美味又養生🥰自助放題區有各款前菜、滷味、炸物等熟食,未淥得都可以醫住肚先~手機落單後,唔使幾分鐘各項生鮮配料就上齊啦🤩 除咗傳統火鍋配料同丸類,佢哋仲有好多獨特嘅內臟部位,例如腰花、黃喉片、毛肚,每樣配料都咁新鮮爽彈~ 尤其鍾意用花膠雞鍋去淥唔同嘅肉類,濃郁嘅鮮雞精華令到肉片更有肉味😝嚟到今餐嘅重頭戲就係自助海鮮放題!大大隻生猛游水蝦蟹,仲有鮑魚俾你任夾,小編就夾咗滿滿一桶嘅鮑魚!實現鮑魚自由🤤 浸落膠原滿滿嘅湯底煮一陣就食得,游水海鮮嘅肉質爽彈之餘仲有獨特鮮甜,掛滿湯底精華,一試難忘!食到咁上下,推介大家一定要試吓用個湯底嚟淥寬粉食!煙靭嘅寬粉朔晒海鮮同肉類精華嘅湯汁,好味到停唔到口🤤 甜品就有烤榴槤吃到飽🤤 整體而言,哩度真係一次

「晚市放題火鍋套餐$268一位🍲」

整體而言,哩度真係一次過可以滿足到好多個願望🥰 仲要咁抵食,地方都好寬闊,約埋成班同事嚟聚餐仲好好氣氛添啊!😎👍🏻

🏠環境舒適度:💛💛💛💛
👅舔脷回頭度:💛💛💛💛💛
📸打卡able度:💛💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度:💛💛💛💛
———————————————
2025-04-30 0 浏览
一行10人有老人家小朋友book咗房。食物質素就一般,款式飲品對得住價錢。最欣賞係廳有位姐姐同埋後生仔(黑T-shirt)非常之落力打點全場,小朋友遇到乳酪冇晒,就即刻入廚房攞俾兩個小朋友。另外,大廳嘅姐姐10分貼心不停幫我哋跟單又清潔。兩位嘅服務態度真係好過酒店多多聲10分推介。老人家食得好開心。
2025-04-30
庆祝纪念
生日
大西洋火鍋,店內環境雅致,木質桌椅與暖黃燈光相映成趣,VIP 房更添私密感,無論是聚餐還是約會皆宜。兩個人嚟食任吃自助火鍋晚餐,叫咗個大骨湯鍋湯底。 大骨湯鍋以其醇厚的口感和豐富的營養成為餐桌上的亮點。精選新鮮豬骨,經過長時間慢燉,釋放出骨頭中的精華,湯底濃郁而不油膩,富含膠原蛋白,既美味又養顏。呢度主打賣點任食海鮮(卜卜蜆、蝦、蟹、鮑魚仔),俾個桶你任裝,海鮮種類豐富,保證新鮮生猛。卜卜蜆飽滿,肉質緊實,encore好多次;蝦滋味甘甜,螃蟹鮮美無比,鮑魚仔彈牙,咁嘅價錢有肥牛,又有海鮮非常之抵食。牛魔王點少得叫肥牛,美國安格斯肩胛肥牛,肉質鮮嫩多汁,紋理分明,入口即化。每一片肥牛都經過精心挑選,確保其最佳的口感與風味。在火鍋中輕輕一涮,脂肪瞬間融化,包裹住瘦肉部分,散發出誘人的香氣。牛小排,是肉食愛好者的首選,結合了瘦肉的緊實與脂肪的香甜,在鍋中稍作停留後撈起,非常之美味。出邊仲有好多丸同蔬菜,我哋拎咗啲魚皮餃,肉丸,蔬菜;魚皮餃以新鮮魚肉搭配滑嫩魚皮製成,口感獨特,既有魚肉的細膩又有魚皮的爽脆。手工製作的肉丸則是用上等豬肉剁碎後反復捶打而成,富有彈性且充滿肉香。再配以各式時令蔬菜如

出邊仲有好多丸同蔬菜,我哋拎咗啲魚皮餃,肉丸,蔬菜;魚皮餃以新鮮魚肉搭配滑嫩魚皮製成,口感獨特,既有魚肉的細膩又有魚皮的爽脆。手工製作的肉丸則是用上等豬肉剁碎後反復捶打而成,富有彈性且充滿肉香。再配以各式時令蔬菜如菠菜、白菜、金針菇等,它們不僅能為火鍋增添色彩,還能平衡膳食結構,讓用餐體驗更加健康完美。

另外仲有多款飲品和甜雪糕,為了給您的晚餐畫上完美的句號。
2025-03-19
用餐优惠
試食活動
2025-04-25 0 浏览
今日同朋友去咗大西洋火鍋食晚飯!😎 我哋叫咗個花膠雞湯底🐔,估唔到咁抵食都咁鮮甜!👍🏻 仲要係任食自助!🤩 真係CP值爆燈!💯自助區嘅海鮮🦞🦀🦐都好新鮮,我哋梗係唔執輸,撈咗好多海鮮返嚟食!😋 仲有鮑魚,鮮蝦同蟹!真係抵到爛!🤩 肉類方面,我哋叫咗新西蘭小肥羊、美國安格斯肩胛肥牛,同埋美國安格斯頂級🐮牛! 款款都咁好味,真係食到回本!🤣 飲品方面,佢地有唔同嘅飲品,仲有新鮮椰青,真係好抵!👍🏻

飲品方面,佢地有唔同嘅飲品,仲有新鮮椰青,真係好抵!👍🏻
2025-04-24 0 浏览
留港消費發掘到間寶藏即撈海鮮火鍋!古風宮廷裝潢拍得住古裝劇場景,打卡位get✅ 🐔養生控必點花膠雞湯底湯面浮着紅棗椰肉,鮮甜滋潤到心坎裡。未開涮先掃熟食區:避風塘炒蝦、小酥肉、烤榴槤(🔥表皮焦脆咬開爆流心!)瞬間清空半個胃😆🦐生猛海鮮任撈模式拎住小桶衝海鮮區!鮑魚彈牙、肥蜆無沙、爆膏蟹蝦生猛到跳彈,倒入湯底鮮味x2✨QR code追加安格斯牛&手打丸,胃容量即刻進入戰鬥狀態💪🥥飲品區暗藏驚喜椰皇自助開殼機好療癒~輕按即開洞,椰青水清甜解膩!仲有涼茶/啤酒/特調茶,啱晒火鍋後降溫🧊💰人均$268免加一兩小時任食夠回本~海鮮區補貨快。

🐔養生控必點花膠雞湯底
湯面浮着紅棗椰肉,鮮甜滋潤到心坎裡。

未開涮先掃熟食區:避風塘炒蝦、小酥肉、烤榴槤
烤榴槤
(🔥表皮焦脆咬開爆流心!)瞬間清空半個胃😆

🦐生猛海鮮任撈模式
拎住小桶衝海鮮區!鮑魚彈牙、
鮑魚
肥蜆無沙、爆膏蟹蝦生猛到跳彈,倒入湯底鮮味x2✨

🥥飲品區暗藏驚喜
椰皇自助開殼機好療癒~
椰皇

💰人均$268免加一
兩小時任食夠回本~海鮮區補貨快。
2025-04-22
2025-04-24 0 浏览
真心強烈推介呢間海鮮火鍋🤗性價比真係相當相當相當高因為好重要需要講三次一入到去環境相當中國風重點係海鮮任撈唔嬲 又非常多選擇海鮮都相當生猛 又花甲 鮑魚 蝦 蟹等等而價錢只係$269 +1 就可以食到兩個鐘㗎喇😛呢度最特別嘅係椰青水係真係原個椰青 俾你即開飲品方面都係任飲㗎 仲有自家製茶飲湯底選擇咗椰子花膠雞及蕃茄湯湯底亦相當濃郁 連食物方面都有原條魚 價錢簡直抵到黐咗線又有生果又有甜品重點仲要係有燒榴槤完全係值回票價💕
真心強烈推介呢間海鮮火鍋🤗

又有生果又有甜品
重點仲要係有燒榴槤

完全係值回票價💕
2025-04-22 0 浏览
北角開咗間好抵食既即撈海鮮火鍋,叫左個兩小時任食套餐,$268 仲要免加一。叫左湯底之後,店員會派發一個QR code ,可以自己揀選不同的火鍋配料。仲有一個桶仔可以去海鮮區撈海鮮😍 另外火鍋配料區都有不同火鍋配料可選。花膠湯底夠曬養生,好濃郁😍先講講火鍋配料區,有不同既選擇,丸類 、 蔬菜、菇菌、熟食、小食、飲品,應有盡有,款式好多。熟食區有不同既炸物,有避風塘炒蝦,小酥肉等。重點是還有烤榴蓮,有幸吃了一件,表面微微焦脆,散發著濃郁的甜香氣,好味。飲品區最特別的是有新鮮椰王,旁邊設置一部開椰王殼的機器,好新奇。只需要少少力就可以為椰王開個洞,有足夠位置放入飲管,真的十分方便。而其他飲品選擇很多,連啤酒也可選。重點既現撈海鮮區,任撈任食,貨量充足。有蟹,蜆,海蝦,鮑魚,全部都好新鮮,直接倒入鍋中煮熟,鮮味十足。醬料台亦很豐富QR code 亦有不同的肉類和食品可以下單,真係要空住個肚去食才可以試到全部食材呀,大滿足😌

花膠湯底夠曬養生,好濃郁😍

醬料台亦很豐富

2025-04-22 0 浏览
北角新鮮生猛海鮮自撈火鍋🍲多種火鍋配料選擇🫶🏻 鍾意食海鮮嘅不妨一試👍🏻 😻位置好方便👍🏻環境舒適海鮮有好多選擇有大閘蟹、海蝦、鮑魚、各種貝類🙌🏻全部海鮮自助即撈即食❤️‍🔥款款都好新鮮、勁生猛,而且fill得好快🤓嘢飲都有好多選擇最特別就係有椰皇🥰味道鮮甜啱晒打邊爐飲😋自助區/QR落單有肥牛、羊肉、黑虎蝦、蠔、豬黃喉、竹笙、毛肚、雞子、各款丸類、蔬菜、千層肚、魷魚弧、無骨鴨掌、小酥肉、等等😝種類十分多🙌🏻

嘢飲都有好多選擇最特別就係有椰皇🥰味道鮮甜啱晒打邊爐飲😋