2022-08-08
印度🇮🇳菜都食過幾次,今次黎到呢間素食印度菜餐廳,無論係餐廳的裝潢或者每一道菜都會帶比你驚喜🤩餐廳除了環境乾淨舒適之外,裝修色彩繽紛,週圍都係打卡位!📸每一道素菜都色香味俱全,完全有別於一般的印度菜!😍🌟Patiyala Lassi 酸奶冰沙 $59冰凍印度酸奶冰沙,芒果味非常香甜,濃度適中。🌟Namkeen Pink Peru 粉紅秘魯 $55特製辣番石榴果汁,又唔覺得佢辣,番石榴汁飲落反而有一種好清新的感覺!🌟Pav Bhaji 咖喱薯仔包 (兩個) $85 孟買特色芝士薯仔咖哩配煎牛油包,牛油包好軟熟,特色芝士薯仔咖哩唔辣,咖哩味香濃!🌟Chole Bhaturas 鷹嘴豆馬薩拉配油炸包 $98賣相好靚,油炸包吹脹左好大個,不個打卡要快手!油炸包一D都唔油膩,鷹嘴豆醬非常幼滑,非常好的配搭。🌟Ragda Dahi Puri 印度特色鷹嘴豆酸奶餡炸圓脆泡芙 $80好有特色的一道菜,6個油炸脆泡芙,裡面裝住鷹嘴豆咖哩薄荷豆醬餡,再淋上香料酸奶,酸酸甜甜,食完非常醒胃。🌟Veg Crispy 炒雜菜 $85用一個好有特色的黑色器皿裝住,好特色!雜菜用甜辣蒜醬油炸,食落好香脆,口感一流!
🌟Patiyala Lassi 酸奶冰沙 $59
冰凍印度酸奶冰沙,芒果味非常香甜,濃度適中。
🌟Namkeen Pink Peru 粉紅秘魯 $55
🌟Pav Bhaji 咖喱薯仔包 (兩個) $85
賣相好靚,油炸包吹脹左好大個,不個打卡要快手!
油炸包一D都唔油膩,鷹嘴豆醬非常幼滑,非常好的配搭。
🌟Veg Crispy 炒雜菜 $85
用一個好有特色的黑色器皿裝住,好特色!
雜菜用甜辣蒜醬油炸,食落好香脆,口感一流!
🌟Achari Aloo Tikka 印度粘土烤薯仔 $80
薯仔整成一個個薯蓉球,炸脆後配洋蔥圈沙拉及薄荷酸辣醬,非常香口惹味!