2018-12-05
有朋友話成日都食日韓泰菜有點悶 所以佢話今次食飯帶我去試新野😂 印度素菜又真係第一次試😂一入到去就覺得係一間好local既餐廳 播住bollywood music 雖然聽唔明佢唱咩 但都好有氣氛 令人覺得好開心店員既服務好好 見我地唔係local即刻比中文menu我地 又介紹有咩好食👍🏻最後叫左個奶酪番茄馬薩拉 比較稠身少少 再加一啲蔬菜如洋蔥和甜椒等 入面仲有豆腐 極力推介!叫呢個點可以唔叫naan呢🤗 我地簡左個馬薩拉芝士烤餅 烤餅即叫即烤 非常鬆軟 我同朋友好快就清左 店員仲問我地使唔使refill😂另外都叫左個飯 飯粒較長身 而且有啲豆做配料 分量都幾多飲品方面叫左lime water(mixed) 鹹鹹甜甜咁 食完重口味既野食飲就最岩啦👍🏻仲試左甜品 都好香 而且唔會話太甜 朋友同我初初食覺得不太習慣有點奇怪 不過食食下又幾好味 或者呢個就係印度菜吸引人既地方🤔
另外都叫左個飯 飯粒較長身 而且有啲豆做配料 分量都幾多