2023-09-24 142 浏览
依家創興都有好幾間火鍋店,之前試過三間,今次試第四間,就係位於4樓的鍋霸吃到飽台灣養生火鍋。依間火鍋店裝修係比之前嗰幾間靚,而且空間感大,坐得舒舒服服,一啲都唔迫!依度全部都係電子落單,而且十分清晰。 我哋點左$408嗰個餐,依個餐有任食Prime Grade 安格斯牛頸脊/肥牛,西班牙伊比利亞黑毛豬肉片/無激素豬肉片,兩款牛都好香牛味,肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁,而肥牛有著適量嘅油花。而湯底有12款,好多都係有養生,藥膳功效的,仲有田園蕃茄同台灣出色嘅麻辣同大家喜愛藥膳椰子雞湯底。我地點左養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋。本來諗住都係得幾粒桃膠,點知食極都有,雞係用左滑滑雞脾肉,仲有好多蟲草花,十分足料!配料都有好多選擇,首先係丸類,勁多手打丸,例如勁重墨魚味嘅墨魚丸,好香嘅黑松露墨魚丸,潮汕豬肉丸,我自己推介嘅麻辣牛丸,細細粒但充滿住麻辣味!手工餃都幾特別,飲品選擇有不少,最特別嘅係有好多男士都喜歡嘅泰國玻璃樽梳打水,我用左嚟沖入佢嘅山渣烏梅茶,做成特飲,另外試左黑糖檸檬冬瓜茶,幾清新,少有邊爐放題有依款飲品!最後就係甜品,就係大家都鍾意嘅Movempick 雪糕,Dryers 雪糕同我點左嘅K

最後就係甜品,就係大家都鍾意嘅Movempick 雪糕,Dryers 雪糕同我點左嘅KitKat 雪糕棒,每人一款,為完美嘅一餐作結!