2023-09-29
為慶祝生日訂午餐 訂位問廣東話女侍應可唔可以叫甜品 然後寫碟 話冇得寫 但生日會準備day of dessert 連生日牌 問去到仲需唔需要提侍應 佢話唔使,因為Booking已經見到remark係for生日 ok去到問可唔可以坐梳化位 因為有小朋友 認得嗰位侍應係定位嗰位 黑面話等佢拍埋張枱先 莫名其妙 忍落單第一位英語瘦削女士應 語氣硬啲掘啲 冇咩 可能文化差異 ok食到半路 叫兩杯咖啡 等左陣 見係咁出cocktail mock tail 唔對路 叫第二位圓潤英語女侍應can you check the coffee for me 黑面應我is still working there is only one bar 著哂 淨係想快手食完 連個生日甜品都唔要點知 到埋單都冇人遞過份生日甜品黎 第三位瘦削男侍應距離兩個座位打開張單 示意俾錢 銀碼幾多完全冇講 快手碌完俾返張單你就走 唔駛多諗會有一句循例thank you由訂位到餐廳遇到既每一個侍應 感受都係差!唔知以為得罪佢地成間餐廳既staff!痴線兩個lunch set 兩杯咖啡 HKD500 野食正常 咖啡難飲