2023-11-21 125 浏览
去葵芳通常都会去葵广或者新都会广场食嘢,呢2度都食到有啲厌,行过啲去到葵涌广场原来都有几间餐厅,今次就试下呢间串烧店🤪餐厅叫十二烧,原来喺有十二种唔同嘅口味除客人配搭,搞到选择困难症嘅我花咗唔少时间落单🤣▫️原条茄子 - 蒜蓉 ($32)蒜蓉烧茄子系不败嘅菜式!蒜蓉辣椒落得好够,好快就清晒成条🤣▫️鸡脾肉 - 蜜糖 ($16)肉质软嫩带有少少甜味,如果份量多少少就好🤏🏻▫️鸡软骨 - 椒盐 ($16)食落爽脆有咬口,用椒盐整简直冇得输▫️猪颈肉 - 泰式酸辣酱 ($16)猪颈肉弹牙,配泰式辣酱都唔错▫️锡纸娃娃菜上枱热辣辣,中和咗串烧嘅油腻感▫️五花腩 - 避风塘 ($16)第一次食烧到咁干身嘅五花腩,脆卜卜几香口,配埋避风塘碎送酒一流!▫️招牌避风塘炒饭 ($20)炒饭粒粒分明,加埋避风塘碎好惹味,果然系店家嘅招牌👍🏻▫️烧菠萝 ($14)面层有焦糖脆皮,菠萝甜得嚟咬落冇筋▫️黄金棉花糖 ($14)BBQ必备嘅烧棉花糖!黄金原来即系落咗咸蛋黄,食落又甜又咸咁就唔太啱我,钟意嘅朋友可以一试🥸见到扇贝系佢哋嘅招牌本身想试,但系当日卖晒🫥下次要再试!Overall rating (5粒⭐️为满分)味道:⭐️⭐️⭐️

▫️原条茄子 - 蒜蓉 ($32)
蒜蓉烧茄子系不败嘅菜式!蒜蓉辣椒落得好够,好快就清晒成条🤣

▫️鸡脾肉 - 蜜糖 ($16)
肉质软嫩带有少少甜味,如果份量多少少就好🤏🏻

▫️鸡软骨 - 椒盐 ($16)
食落爽脆有咬口,用椒盐整简直冇得输

▫️猪颈肉 - 泰式酸辣酱 ($16)
猪颈肉弹牙,配泰式辣酱都唔错

▫️锡纸娃娃菜
上枱热辣辣,中和咗串烧嘅油腻感

▫️五花腩 - 避风塘 ($16)

▫️招牌避风塘炒饭 ($20)
炒饭粒粒分明,加埋避风塘碎好惹味,果然系店家嘅招牌👍🏻

▫️烧菠萝 ($14)
面层有焦糖脆皮,菠萝甜得嚟咬落冇筋

▫️黄金棉花糖 ($14)

见到扇贝系佢哋嘅招牌本身想试,但系当日卖晒🫥下次要再试!

Overall rating (5粒⭐️为满分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服务:⭐️⭐️⭐️⭐️