2016-07-13
早前寫了篇喊面給又一城'安南', 連基本的越南湯河及蒸粉卷都做不好; 而且我嫌它貴; 當然 '貴/唔貴'因人的消費力而異, 可能其他人覺得安南OK, 但以我慣常的消費水平那種質量我會評之為貴夾唔飽!...想起這間在Mikiki對面的北正宗, 雖則價錢比一般店貴少少, 但至少比又一城安南好味得多; 決心從手機中找回相片並抽時間寫這篇.北正宗 正正就在Mikiki後門對面, 雖然不在地鐵沿線, 但東九龍方向所有巴士、小巴都必經, 駕車的要泊車, 左/右都有停車場, 算方便! 今晚是週末, 但我們約得早沒有爆場, 看看想吃什麼, 一人點一客吧! 看隔鄰枱叫了一桌非常吸引的食物, 引得大家口水流; 餐牌上頗多特別的菜式, 更覺花多眼亂 先叫一客沙律特脆牛油雞翼食物方面: 普遍算不錯; 如果不是牛油雞翼不夠香, 我應該會給這店一個笑面.服務方面: 招呼妥貼, 有主動加水, 禮禮貌貌, 滿意!價錢方面: (因是老友記埋單再AA夾番, 一時忘了要叫取單, 沒得影相) 比普通鋪頭貴少少, 最緊要好味及食物亦有些特式! 可以推薦給大家的一間店. 加油, 期待再進一步, 下次見!
香煎牛柳香草雜菜沙律
海防姑娘手作春卷
河內走地雞湯河
農村咖哩燴走地鴨
服務方面: 招呼妥貼, 有主動加水, 禮禮貌貌, 滿意!
加油, 期待再進一步, 下次見!