2025-02-16 107 浏览
平時食omakse以品嚐精緻壽司🍣刺身為主估唔到呢晚晚餐可以一次過食刺身、壽司、鍋物、太卷、仲有即製刨冰😋簡直係大滿足呀🥰👩🏻講緊嘅係位於灣仔嘅 sushiya_iroha 呢間 #人氣爆燈 嘅 Omakase 裝橫簡約設計店內只特設吧枱座位食材新鮮 👍🏻 性價比高今次我哋order咗🍽️前菜2款糖漬番茄、白蘆筍、仙人掌肉、鱈魚春#仙人掌肉 🌵口感很特別 味道酸酸的🍽️刺身4款真鯛🐟大分生蠔🦪肥美又鮮甜鮟鱇魚肝泡芙 🐟鮟鱇魚乾好順滑煙燻富士山三文魚🍣名符其實嘅煙燻 🌫️師傅用煙槍整咗個煙球🫧勁靚📸仲好IGable😍🍽️串燒5串油甘魚、雞全翼、海老、五花腩、鮮菇🍽️和牛壽喜燒和牛肉嫩細滑 好香牛味鍋物配有粉絲、蔬菜、冬菇同烏冬🍽️壽司6件墨魚鰤魚貝柱池魚昆布海膽拖羅🌀彩羽太卷彩羽太卷係呢度嘅 #招牌菜太卷內有醬油漬蛋黃、吞拿魚赤身、大拖羅、海膽同青瓜師傅將太卷卷起前會讓我哋打卡影相😆完全滿足我哋手機食先嘅要求😌超級貼心💕👩🏻整件 #彩羽太卷 放入口相當滿足😋入口軟滑濃厚 口感相當豐富🥣湯豆腐魚湯🐠🐟用上幾款魚熬製而成嘅豆腐魚湯😋鮮味十足🍧雪花刨冰·紅酒提子味
係即場製作刨冰😍
師傅會將整台刨冰機放响
平時食omakse以品嚐精緻壽司🍣刺身為主
估唔到呢晚晚餐可以一次過食刺身壽司、鍋物、太卷、仲有即製刨冰😋簡直係大滿足呀🥰
👩🏻講緊嘅係位於灣仔嘅 sushiya_iroha
呢間 #人氣爆燈 嘅 Omakase
裝橫簡約設計
店內只特設吧枱座位
食材新鮮 👍🏻 性價比高

今次我哋order咗
🍽️前菜2款
糖漬番茄、白蘆筍、仙人掌肉、鱈魚春
#仙人掌肉 🌵口感很特別 味道酸酸的

🍽️刺身4款
真鯛🐟
大分生蠔🦪肥美又鮮甜
鮟鱇魚肝泡芙 🐟鮟鱇魚乾好順滑
🍽️串燒5串
油甘魚、雞全翼、海老、五花腩、鮮菇
🍽️和牛壽喜燒
和牛肉嫩細滑 好香牛味
鍋物配有粉絲、蔬菜、冬菇同烏冬
🍽️壽司6件
昆布海膽
拖羅
🌀彩羽太卷
彩羽太卷係呢度嘅 #招牌菜
太卷內有醬油漬蛋黃、吞拿魚赤身、大拖羅、海膽同青瓜

🥣湯
豆腐魚湯🐠🐟用上幾款魚熬製而成嘅豆腐魚湯😋鮮味十足