十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
2018-03-02 102 浏览
👫十下二人精選套餐👭.📢📢📢最岩同男女朋友/閨蜜食❤️-白玉菊花🌼/火瞳花膠魚肚🐟雞湯🐔/卜卜蜆煲/椰子🥥燉雞湯/龍蝦鮑魚海鮮鍋 (另加HKD$60)🦐🐙🦀🐟- 大刀手切本地牛肉🐂- 牛白胸膀油- 十下三寶滑🐮🦐🐙- 懷舊果皮魚蛋⚪️- 流心粟米丸🌽- 醬爆懶尿牛丸🐂- 爽滑鴨血🐦- 脆炸響鈴🥠- 寬冬粉- 蔬菜拼盤🥗🥕🌽- 2罐飲品🥤🥤價錢: HKD$368/位.🌟(另加一服務費)🌟🌟已包醬料費用去開銅鑼灣 係就係好多嘢食 但又唔知食乜好⁉️ 有時太多選擇反而唔知食乜🤣🤣🤣呢間火鍋店岩曬了❗️又可以2人撐枱腳又可以成班朋友打下邊爐🥢傾下計 重點係❗️坐得舒服 又好懷舊既氣氛 好有舊香港既氣息啊❤️❗️場內重有好多大枱 坐夠一圍12人完全無問題❤️😏👍🏻而且地方好寬落💙一路聽住舊歌一路慢慢食💜好耐都無試過心情咁輕鬆了💗我地揀左火瞳花膠魚肚雞湯💕真心好掂!非常滋潤 花膠好大 感覺食左對皮膚好好 補返骨膠原😏👍🏻無得輸啊真係❣️湯底🥘用左雞 當歸 杞子等等去煲 有少少藥材味感覺好補身 食到最後越煲越好飲 最後飲湯多過食餸魚翅我地晒左 因為一開始撈埋晒 好難夾到黎食🤷🏻‍♀️雞🐔有半隻 入面仲有少少紅 要食果陣
👫十下二人精選套餐👭
- 脆炸響鈴🥠
- 寬冬粉
- 蔬菜拼盤🥗🥕🌽
- 2罐飲品🥤🥤

價錢: HKD$368/位.
🌟(另加一服務費)
🌟🌟已包醬料費用

一路聽住舊歌一路慢慢食💜好耐都無試過心情咁輕鬆了💗

我地揀左火瞳花膠魚肚雞湯💕真心好掂!

湯底🥘用左雞 當歸 杞子等等去煲 有少少藥材味
感覺好補身 食到最後越煲越好飲 最後飲湯多過食餸
魚翅我地晒左 因為一開始撈埋晒 好難夾到黎食🤷🏻‍♀️

雞🐔有半隻 入面仲有少少紅 要食果陣 再煮多幾秒就可以
不過都係比較嚡口 雞脾位置尚算okay

不得不讚既係店員👦🏻👧🏻既服務 知我地要影相 影完就幫我地切開原本係湯入面既半隻雞🐔❤️
而且 不停幫我地加湯 留意返❗️係濃湯黎❗️外面好多火鍋店只會加水 💧
店員見我地對住個三寶滑唔知點落手
主動幫我地落👍🏻👍🏻👍🏻真心感動 受寵若驚👍🏻👍🏻👍🏻仲切分到細細舊 好有心機👍

手切牛肉好新鮮 大大碟😱朋友唔食牛 變左我食😱睇落好似好細 但其實好多😩

🌟推介三寶滑🐂🦐🐟
三大粒手打滑 💗佢係咸蛋黃蝦滑 辣椒馬碲牛筋滑同臘腸鯪魚滑 好有特色 加上面頭蟹子 食落彈牙又有口感❤️有木棒自己落的!

鴨血🦆建議煮耐啲 吸曬湯汁食更入味😋
而蔬菜拼盤既蘿蔔同粟米都可以先落
最後食最正👍🏻👍🏻👍🏻
寬冬粉記得煮耐少少💗💗💗

🌟必食牛白胸膀油🐮
牛白肉意思係牛胸前筋骨上面既一塊筋膜類肌肉 (大陸既胸口朥)油香濃重 落湯煮8秒就食得❗️唔好睇佢好似蘋果片咁🤣🤣🤣真心正 成碟我自己一個食曬!

流心粟米🌽丸好surprise ! 有4粒 入面粒粒粟米同醬汁🤤
醬爆瀨尿牛丸小心肉汁❤️會爆出黎💁🏻‍♀️
入面仲有薑蓉💜