得知彩福又做龍蝦優惠$88/斤就忍唔住又約飯局,但今次係去荃灣分店,環境雖然比起尖沙咀店較為次等,飲宴場地感覺,差在缺少個迎客位。睇反今日嘅目的,果然幾乎每樣枱都有叫龍蝦,幾驚售罄點咗倆隻上湯開邊焗,每隻斤二兩,多肉,新鮮彈牙,汁亦唔會太咸,搶走龍蝦鮮味,果然無黎錯。另外點咗呢個$398套餐,Cp値高,四人用相當夠食首先有京燒明爐片皮鴨,煙un嘅麵皮,厚度適中片出嘅鴨皮份量也很多,每塊皮肉皆備,口感香脆,鴨油香口,配上甜醬同適量嘅青瓜,葱絲,好好味惹味三蔥爆海蝦,size中等,炒得惹味,如果有叫飯都好下飯。濃湯益菌泡唐生菜,食完肥膩嘢,呢度岩岩可以清清油解解膩古法蒸龍蠆頭腩,可以出菜太快食唔切,所以感覺唔夠熱七彩炒鴨絲,七彩就無,但九皇就香口鮮甜為食嘅我每次酒樓有南乳脆皮雞我都必點,呢度都做得好外皮酥脆,肉汁保留,但係真係點太多,食唔晒要打包黑糖紅枣糕
得知彩福又做龍蝦優惠$88/斤就忍唔住又約飯局

睇反今日嘅目的,果然幾乎每樣枱都有叫龍蝦,幾驚售罄

另外點咗呢個$398套餐,Cp値高,四人用相當夠食

首先有京燒明爐片皮鴨,煙un嘅麵皮,厚度適中

濃湯益菌泡唐生菜,食完肥膩嘢,呢度岩岩可以清清油解解膩

古法蒸龍蠆頭腩,可以出菜太快食唔切,所以感覺唔夠熱

七彩炒鴨絲,七彩就無,但九皇就香口鮮甜

黑糖紅枣糕