2020-07-13 65 浏览
今次約左朋友試下日本野,聽講呢度既卷物好有趣,有唔同既配搭就過左黎觀塘試一試啦。黎呢度都幾方便,地鐵站一出就到。環境亦都幾舒服。我地兩個人,叫左六款野食。首先前菜1. 日式麻醬豆腐沙律($75)聽個名好似冇咩特別,但呢度整得意外地好食佢唔會好似出面咁落得好少麻醬而且d豆腐滑到好似豆腐花咁認真唔錯👍👍👍前菜清清地咁加埋麻醬又開胃卷物方面我地試左三款2. 蕉魔($98)(左)呢款如果你就咁聽個名,你未必會想叫佢甚至覺得佢伏伏地但我地反而因為出面少見呢個配搭而勁想試呢款,的確係好試得過喎👍佢有蕉啦當然,但加埋芝士同炸牛肉一齊食,又真係幾夾幾好食😋仲有少少牛油果咁,呢個配搭真係幾得意!3. 火山🌋($88)(中間)呢款好多人叫所以我地都叫黎試下。佢有帶子,青瓜,牛油果同蟹柳食落其實都幾多料架再加埋d醬汁一齊食好好味👍👍👍4. 東京爆脆($88)(右)呢款既餡就少d,係吞拿魚同蟹柳但因為佢有炸過同加左d特制既醬汁關係反而我地最鍾意係呢款👍👍🥰好好食呀呢個 高度推介👍👍👍串燒我地都試左兩款5. 自家製香菇雞肉丸串($38)呢個超大粒!呢款係鋪頭自己整既串燒黎架味道唔錯亦好足料,食到粒粒香菇6. 黑

黎呢度都幾方便,地鐵站一出就到。
環境亦都幾舒服。

我地兩個人,叫左六款野食。

首先前菜

1. 日式麻醬豆腐沙律($75)
聽個名好似冇咩特別,但呢度整得意外地好食
佢唔會好似出面咁落得好少麻醬
而且d豆腐滑到好似豆腐花咁
認真唔錯👍👍👍前菜清清地咁加埋麻醬又開胃

卷物方面我地試左三款

2. 蕉魔($98)(左)

呢款如果你就咁聽個名,你未必會想叫佢甚至覺得佢伏伏地
但我地反而因為出面少見呢個配搭而勁想試呢款,
的確係好試得過喎👍
佢有蕉啦當然,但加埋芝士同炸牛肉一齊食,又真係幾夾幾好食😋
仲有少少牛油果咁,呢個配搭真係幾得意!

3. 火山🌋($88)(中間)

呢款好多人叫所以我地都叫黎試下。
佢有帶子,青瓜,牛油果同蟹柳
食落其實都幾多料架
再加埋d醬汁一齊食好好味👍👍👍

4. 東京爆脆($88)(右)

呢款既餡就少d,係吞拿魚同蟹柳
但因為佢有炸過同加左d特制既醬汁關係
反而我地最鍾意係呢款👍👍🥰
好好食呀呢個 高度推介👍👍👍

串燒我地都試左兩款

5. 自家製香菇雞肉丸串($38)

呢個超大粒!呢款係鋪頭自己整既串燒黎架
味道唔錯亦好足料,食到粒粒香菇

6. 黑豚荔枝卷串燒($38)

串燒類有荔枝包住既通常都好好食
本身黑豚咸咸地,加埋荔枝既酸酸甜甜味令到成舊肉既味道好有層次🤤🤤🤤
食完一舊再想食一舊👍

我地食得 好 滿 足🤤