2022-10-09
上次去呢棟大廈食完另一間印度野,咁岩架𨋢係往上層先落番地下,結果就比我地無意中發現左呢間印度素食餐廳🥲同行既朋友就已經約定左要搵日食埋佢😂意外發現呢間素食印度菜原來都咁有質素,款式又多,真係有驚喜🤫.👁🗨 Bambaiya Dahi Puri (8/10)💲75.➰自從食過一次呢個酸乳酪奶球之後,就有小小愛上左佢😂所以今次都吾意外咁叫左🫣同時地見倒餐廳有吾少人客人都叫左呢個,職員整完一碟又一碟🥲佢既味道同之後食既都大同小異,面頭鋪滿黃色脆脆,同樣係有好香既酸乳酪味帶點微辣.👁🗨Taka Tak Mushroom Masala (8/10) 💲95.➰佢同butter chicken既味差吾多,都係帶淡淡香料味,不過就用左磨菇取代雞肉😇辣度算係小辣同中辣既中間😂食食下都覺得有啲辣🫣可能係因為自己本身食吾倒太辣啦,但係個咖喱整體都真係幾惹味,每食一啖烤餅都會沾一匙咖喱一齊食😆.👁🗨Punjabi Samosa (7.5/10) 💲70.➰呢一個素食版既咖喱角放左係一個高身既馬車上面,旁邊配左個鷹嘴豆醬汁,兩舊都勁大舊😨入面既餡料非常飽實,有滿滿既咖喱辣薯蓉,豆,同埋相對濃郁既香料調味
👁🗨Punjabi Samosa (7.5/10) 💲70
➰呢一個素食版既咖喱角放左係一個高身既馬車上面,旁邊配左個鷹嘴豆醬汁,兩舊都勁大舊😨入面既餡料非常飽實,有滿滿既咖喱辣薯蓉,豆,同埋相對濃郁既香料調味,外皮酥脆,厚度岩岩好,好有咬口🤤個人覺得呢個咖喱角都幾辣,愈食愈「興」😬真係吾洗食飯都已經夠哂飽
👁🗨Garlic Naan (7.5/10) 💲39
➰又係次次必食既印度烤餅😂呢間既烤餅吾算話係好厚實好麵包質感果種,相對冇咁易飽,邊位食落微脆,都有好香既蒜蓉味😌
👁🗨Gobi Manchurian (7/10) 💲39
➰呢個好似熨斗形既器皿,入面其實放左炸椰菜花配大蒜醬油,真係第一次係印度餐廳見倒呢樣比較中式既菜式,亦都係第一次食😆入面大概有十大舊,每一舊既椰菜花外層都用左炸漿包住,感覺有啲啲似食緊章魚燒咁😂充滿香濃既大蒜醬油味,好惹味,亦都幾飽肚😅
👁🗨Pistachio Milkshake (7/10) 💲59
➰竟然係印度餐廳見倒有開心果奶昔😯真係不得不叫😂面頭鋪左粒粒開心果碎,奶昔呈淡淡既綠色,飲落濃香甜既奶味,可惜開心果味就比較弱🥹
👁🗨Vanilla Milkshake (7/10) 💲49
➰好香濃既雲呢拿味,但係個人認爲略為甜左少少,稀稠度適中,吾會話飲完好飽肚🫣
🔛 整體評分(8/10)