2021-03-17 305 浏览
一直都想試食下鐵板燒,係朋友介紹下得知將軍澳最近新開左「三原鐵板燒」,係由日籍主廚三原光史先生命名叫左鹿兒島A4和牛漢堡 lunch set $238首先係送上是日沙律🥗香煎北海道帶子帶子用牛油煎得啱啱好唔會完全熟透,仲充滿牛油香味然後就開始見到我嘅主菜準備烹調過程中除咗可以享受食物視覺都非常享受,因為可以坐喺吧枱前面睇住師傅嘅烹飪功駕和牛漢堡扒肉質非常嫩,一啲都唔會結實配埋漢堡扒醬汁味道豐富,好想叫多碗白飯🤣🤣不過其實佢有個麵包條可以附和一齊食但係我冇影到經典蒜蓉炒飯炒飯可以話係我全餐飯裏面最滿意嘅菜式,飯粒炒得好煙韌,一啲都唔會乾身,而且炒飯當中雖然冇特別嘅材料只有蒜,但係果一陣香氣已經勝過所有,最簡單嘅食物係最難烹調得好。整體好滿意呢一餐飯,用呢一個價錢享受到咁多度菜式可為cp值相當高,而家環境亦有簡約高級格調,抽煙系統做得相當好,下次必定會再來試其他主菜款式!
叫左鹿兒島A4和牛漢堡 lunch set $238

首先係送上是日沙律🥗

香煎北海道帶子
帶子用牛油煎得啱啱好唔會完全熟透,仲充滿牛油香味

然後就開始見到我嘅主菜準備烹調

經典蒜蓉炒飯