餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2021-08-05 74 浏览
深水埗真係越來越多有格調嘅餐廳同coffee shop, 今日一直落緊雨,但係都冇阻我同朋友去深水埗去chill🎉今日經過呢一間格調簡單,主要係木色系嘅餐廳,主要係食poke bowl嘅!係我朋友特登搵俾我請我食嘅🤣自己好鍾意食呢一類嘅poke bowl 將自己鍾意食嘅材料放晒係一個碗入面,包括左三文魚、蟹籽、牛油果等等,亦都會有唔同嘅醬,例如芥末醬、蛋黃醬等等,有別於食緊日本壽司或者卷物!我自己就嗌左自選poke bowl啦!入面有三文魚、雞蛋絲、牛油果、蟹籽等等,飯底可以揀珍珠糙米或者沙律菜。醬料方面揀咗辛味蛋黃醬,辣味都唔算好重,唔會蓋過其他食材嘅味道。呢度嘅poke bowl除咗好味之外,重點係份量超多,就算男仔都食到好飽😂而我自己都嗌左杯桂花烏龍茶,桂花味好香,而且用一個茶壺沖黎飲,就算返沖多一次都好夠味!