2023-05-13 41 浏览
Flagship位於船街嘅最盡頭 位置較隱蔽 餐廳有兩層 地方唔算好大但都坐得舒服~ 裝修以白色 藍色同木為主 佈置得好有歐陸氣息 好chill🥳 佢地主打中西fusion菜 會將一啲中式嘅烹調手法融合到西式嘅菜式入面 好特別😛✿ 麻唔辣四川蜆 ($168)呢個蜆調味上用左好多花椒去煮 做到麻而不辣🌶️食落又麻又香 好過癮 就算唔食得辣嘅人都可以食到!蜆好大隻好新鮮 一粒沙都無 十分鮮甜 數量都好多🤩另外仲配左兩片法包 點埋啲汁食一流🥖✿ 特色卡邦尼意粉 ($238)呢度既Carbonara用左意大利正宗嘅做法 只用蛋黃同芝士黎做醬汁 好有蛋香🥚最特別係平時卡邦尼意粉通常都會加煙肉 但呢度用左金華火腿同臘肉代替 比起煙肉多咗一份鹹香味 估唔到咁夾💯另外佢地用咗扁意粉 更加有口感同掛汁🍝✿ 千層脆窩夫油封鴨脾 ($298)餐廳嘅Menu會不定期咁轉 會因應季節有唔同嘅seasonal speciality 而我地今次嚟就有油封鴨脾🦆 鴨肉用油封嘅方式黎整 肉質好嫩滑好易切開🍴另外配咗洛神花果醬 酸酸甜甜咁 配搭鴨肉一齊食有助解膩 亦可以將窩夫同鴨肉一齊食 口感更佳😆

✿ 麻唔辣四川蜆 ($168)
呢個蜆調味上用左好多花椒去煮 做到麻而不辣🌶️
食落又麻又香 好過癮 就算唔食得辣嘅人都可以食到!
蜆好大隻好新鮮 一粒沙都無 十分鮮甜 數量都好多🤩
另外仲配左兩片法包 點埋啲汁食一流🥖

✿ 特色卡邦尼意粉 ($238)
另外佢地用咗扁意粉 更加有口感同掛汁🍝

✿ 千層脆窩夫油封鴨脾 ($298)
鴨肉用油封嘅方式黎整 肉質好嫩滑好易切開🍴