2022-01-09
丈夫牛一 想食片皮鴨 ! 上網研究咗好幾間,最後決定都係揀沙田18!應該酒店嘅質量都唔會太差因為知道好難book位同埋會好full !早響一個月前online 已經訂位,好快趣就有同事打嚟confirm, 仲即時可以訂埋片皮鴨同埋甜品慶祝生日!準時12:30去到 都差不多滿座! 被編排去靠窗卡位! 非常闊落! 服務員嘅態度亦都非常之好、好殷勤友善!除咗點左一隻片皮鴨一食之外,叫咗點心、出名嘅叉燒、一個焗蓮蓉西米布甸同一份腐乳芝士蛋糕!兩個人來講都相當之豐富叉燒比我想像中爭少少 之前睇過好多食評話係比較軟淋,而我呢份就比較Un, 遜色咗少少! 而個鮮蝦龍躉肉水晶餃就非常唔錯,出邊比較少有,真係啖啖魚肉,又唔腥,值得一試!重頭戲片皮鴨出場,師傅會喺面前原隻片皮!超級香,呢度建議鴨皮係點白砂糖食,冇吹水,真係入口即溶!超好味! 而鴨肉就真係相對地乾少少,要去到鴨脾位嗰度先至好食啲! 但整體都非常好食,暫時係我嘅no.1最後上埋個甜品,焗蓮蓉西米布甸真係大推!唔會太甜熱辣辣非常好食! 腐乳芝士蛋糕反而腐乳香不夠,但特色食品,都不妨一試!整體來講有90分! 服務好,夠衛生,而且價錢不算相當之貴,
因為知道好難book位同埋會好full !
整體來講有90分! 服務好,夠衛生,而且價錢不算相當之貴,五星酒店質素,加埋一再有白金信用卡優惠,都係$1100多少少 非常優惠!下次一定會再來!