2025-06-30 51 浏览
難得喺香港可以食到適合港人口味嘅湘菜,入面嘅格調同埋食物都好有翻深圳食嘢嘅感覺,唔使去咁遠都可以食到真係太好😀餐廳選用最新鮮、以空運方式送到嘅本地食材,由經驗豐富、技巧純熟嘅廚師親自主理,令人一試難忘👌🏻 偶爾換下口味,真係令人感到好開心🙌🏻湘舍商務午市套餐(二人用)@$388燒椒皮蛋皮蛋配上小青椒,再加啲紅薯片一齊食,呢款冷盤帶嚟滿滿新鮮感,口感層次即刻升級👍🏻筒子骨燉湖藕蓮藕胡椒排骨湯以小窩奉上,熱辣辣一口飲落,暖胃又滋補。蓮藕係本土空運過嚟,難怪湯頭咁鮮甜,地道風味十足😋十八秒牛肉辣椒仔炒黃牛,加飯食就最好😛砂鍋虎皮豆腐服務員提到套餐入面可以揀虎皮豆腐,啱哂之前啲餸比較重口味,加返個清清哋嘅小菜嚟中和一下,感覺真係幾正!時令炒蔬菜健康嘅菜式都不能夠缺少炒菜,菜都食得出非常鮮味同爽脆🙃酒釀丸子最後送上嘅甜品係呢餐完美嘅終結🫶🏻呢間坐落好舒服,兩人食仲有小包廂,非常推介,值得一試👏🏻

湘舍商務午市套餐(二人用)@$388

燒椒皮蛋

筒子骨燉湖藕

十八秒牛肉
辣椒仔炒黃牛,加飯食就最好😛

砂鍋虎皮豆腐

時令炒蔬菜
健康嘅菜式都不能夠缺少炒菜,菜都食得出非常鮮味同爽脆🙃

酒釀丸子
最後送上嘅甜品係呢餐完美嘅終結🫶🏻

呢間坐落好舒服,兩人食仲有小包廂,非常推介,值得一試👏🏻