2020-10-30 49 浏览
之前第一次去食嘅時候食咗個照燒雞扒石燒手打烏冬,魚介豚骨湯底幾濃味,烏冬十分彈牙,但係照燒雞扒就普普通通唔算特別出色,所以果次食完都係覺得中規中矩啦!但近日喺旺角行街既時候又經過番呢度,見肚餓又唔使點等位就決定再俾多次機會佢。今次叫咗鮮活蜆石燒手打烏冬(黑松露香菇湯):湯底嘅黑松露香菇味十分濃郁,啲蜆都好新鮮,但係就好似有少少沙!不過整體來講都算好好味。食到最尾嘅時候差唔多飲晒全部湯。呢個配搭真係唔錯!好味過上次燒雞扒烏冬!石鍋堂海鮮石燒手打烏冬(黑蒜油湯)呢個係男朋友叫嘅,呢個海鮮烏冬有幾種海鮮每樣都有少少,而且都OK新鮮!面頭有啲蒜片,另外個黑蒜油味都幾香,食落又唔算好油!不過相比之下我都係比較鍾意黑松露香菇湯!今次叫呢兩個烏冬十分有驚喜!感覺好食過上次!今次亦見到好多人叫吉列豬扒,諗住下一次去嘅時候再試下!
照燒雞扒石燒手打烏冬 (魚介豚骨湯)

今次叫咗
鮮活蜆石燒手打烏冬(黑松露香菇湯):
。呢個配搭真係唔錯!好味過上次燒雞扒烏冬!

鮮活蜆石燒手打烏冬(黑松露香菇湯)

2020-10-26
石鍋堂海鮮石燒手打烏冬(黑蒜油湯)
鮮活蜆石燒手打烏冬(黑松露香菇湯)