2022-07-29 147 浏览
聽朋友推薦陳儀興好正,佢話火鍋好食,食個鍋底已經夠開心又夠飽,於是乎就book枱食下。今晚黎到,以為係潮州野個幾間店,佢原來又有潮州菜,又有米線,又有火鍋,八足咁多爪。如果你同樣黎食,記得係另一條街先正確,唔係新九龍廣場個邊。入到黎,好夠冷氣,餐廳好大,係麻甩少少,但坐得好,一定食得開心。有火鍋有小菜,剩係鍋底都勁多選擇。呢個牛雜雞煲,朋友推介我食,開頭我都唔信,食落去真係非常大份,佢嘅牛雜好足料,乜嘢部位都有,個人最鍾意牛腸。雞你可以揀半隻同一隻。我貪心揀咗一隻,非常多,而且佢嘅雞都切得比較大件,最正嘅係佢夾埋啲汁嘅味係非常之一流。你可以選擇加芫荽湯底,仲要唔使錢就可以打邊爐,不過我今晚就加清湯同水。加完之後打邊爐特別正,我選擇左紅薯粉,嗰陣大陸味真係好夾。另外我點咗兩個火鍋料,韭菜餃係超級大推,勁大隻非常之足料。麻辣餃就幾特別,肉肉感強烈。每個煲都會奉上個菜,我再叫了點菜送,加落個湯到,特別辣同正。最後都試下過小菜,可惜夜左,我點了個墨魚餅,都唔錯,下次可以飲啤酒,食小菜。

如果你同樣黎食,記得係另一條街先正確,唔係新九龍廣場個邊。

火鍋有小菜,剩係鍋底都勁多選擇。

加完之後打邊爐特別正,我選擇左紅薯粉,嗰陣大陸味真係好夾。

另外我點咗兩個火鍋料,韭菜餃係超級大推,勁大隻非常之足料。

麻辣餃就幾特別,肉肉感強烈。