每日可以食到一餐半餐豐富既,就可以令工作壓力得以釋放☺️今晚同好姊妹落尖咀食Lab Eat,就好似入左食野既實驗室一樣,好好等我地個胃去發洩下😆又可以放鬆下心情😌兩姊妹左揀右揀,因為好多野都好想食,最後終於點好餐,而且侍應好好呀,每道菜都講解得好清楚👍🏻先點兩杯野飲CHILL下☺️但未有頭緒,就由bartender幫我地調配兩杯飲品☺️PRESENT🎁呢杯叫做禮物🎁很岩我心意😍expresso+甜酒+vodka🍸有一隻冰左既小熊坐在杯入面,而呢隻小熊全隻都係咖啡😍仲有一杯仔Bailey 比食客淋落小熊身上,非常之有心思,就好似要將一份禮物送比自己一樣😆HOPEFUL🎊朋友因為唔太好酒,所以點左呢杯希望比佢,bartender拎來果陣,成隻金菠蘿🍍當打開原來係菠蘿汁+乳酸+雪碧+薄荷葉,開胃飲品,佢話開動希望之門刷大餐🤣果木煙燻法國鵪鶉脾:😋以櫸木煙燻,配上獨特的配方而成的煙鵪鶉腿,所以鵪鶉脾d肉好嫩滑食落好有肉汁好juicy ,而且皮脆又唔會覺得好油膩👍🏻白酒煮青口 : 白酒經過受熱揮發左,雖然無左酒味,但係可以除去青口既腥味而且每隻青口都大大隻😌肉質好鮮甜😋黑松露海膽扁意粉:當侍應姐姐遞過

PRESENT🎁

HOPEFUL🎊

果木煙燻法國鵪鶉脾:😋

黑松露海膽扁意粉:
侍應姐姐遞過來果陣,已經聞到香濃黑松露,再見到個賣相,真係吸引眼球
因為海膽及黑松露超多,而且麵條口感煙韌彈牙,夠晒creamy,每一啖都有種幸福的感覺

FRIED TILEFISH FILLET WITH CAVIAR :
侍應姐姐介紹話呢個係佢地餐廳奪得米芝蓮獎
馬頭魚即係日本叫既鯛魚,日本鯛魚刺身就食得多,但係用鯛魚炸到魚柳一樣,都係一次食
嘩… 難怪奪獎,因為係一道工夫菜,佢地將魚鱗先炸到脆卜卜😆然後再慢慢用油淋上魚身,咁就保持住魚柳肉質夠滑,每一口都食到不同口感
而且配上魚子醬一齊食,呢道菜真係好矜貴,值得一試

最後點左個甜品Cappuccino Gelato,擺設靚到唔想食,雪糕很香濃
大大滿足

2021-05-31