2022-09-10
依度環境好正啊!好似返咗去50年代嘅舊香港!依到主打配搭新穎且震撼味蕾嘅養生美顏火鍋湯底,每款都充滿視覺享受,無論環境定係食物都好IG-able 💗先來一杯充滿清香嘅桂花蘋果茶~然後慢慢落單🥳見到本靚靚餐單,樣樣都好吸引。🔶日本牛乳玫瑰鍋 $168嘩靚呀!中間有兩朵以北海道牛乳湯底做嘅大玫瑰花,以木瓜作為底座~然後配咗好多色彩繽紛嘅食用花💗靚到暈呀!湯底入口充滿牛乳醇香,仲有淡淡玫瑰香。🔶香江併 $788係店家嘅signature🥳一來到已經好吸睛!裏面有多款全牛邊爐配料,圍住整個爐邊~包括有安格斯肥牛丶牛小腿丶丶牛柳粒丶手切牛丶牛白肉丶牛心頂丶黑柏葉丶牛脷。擺放得超靚~真係好賞心悅目!而且可以一次過品嚐多款牛嘅唔同部位~牛控大滿足呀!其中我就最鍾意夠晒邪惡嘅牛白肉,脂香四溢~仲有一口牛柳粒,牛味香濃!🔶七色丸 $98用咗梯級形木架擺放,入面有七款唔同口味嘅丸💗包括芝士蝦丸、鹹蛋黃、青咖哩丶紅咖哩丶黑松露墨魚丸丶蟹子墨魚丸等7款口味。每一粒都係廚師手打出來,入口非常爽彈滑溜,我就最鍾意鹹蛋黃墨魚丸,咬落去見到粒粒鹹蛋黃~沙沙口感層次豐富。🔶香芳幻 $88;鳳琉香 $78點左兩款靚靚打卡
🔶日本牛乳玫瑰鍋 $168
🔶香江併 $788
丶牛柳粒丶手切牛丶牛白肉丶牛心頂丶黑柏葉丶牛脷。
🔶七色丸 $98
🔶香芳幻 $88;鳳琉香 $78
點左兩款靚靚打卡飲品💗鳳琉香~係菠蘿與干薑水口味,嚟到嘅時候服務生仲會整個煙霧波波喺杯頂,好夢幻呀!而香芳幻入口充滿濃郁嘅椰香~加埋甜美嘅紅桑莓~味道都幾夾。
呢度用餐區都大,食完嘢再行入少少,仲見到擺放咗好多充滿歷史咁嘅舊物~好似行緊博物館咁🥳好正啊!
埋單之後~仲送咗張靚靚明信片,可以喺裏面嘅復古郵筒投寄~唔使貼郵票㗎!店家會幫我哋寄出去。
而喺門口附近仲有一個好夢幻嘅打卡房間,入面有粉色系波波&小兔子,臨走前一定要入去大影得影呀!