2020-09-11 70 浏览
今日同朋友嚟k11呢一間西餐廳食午餐,基本上係畀佢嘅裝修吸引,佢嘅主題係小王子,不過我哋今次無食佢嘅下午茶,反而係食午餐。 餐廳裝修乾淨企理,而且店員會定時消毒,座位亦都好寬敞,好舒適 。前菜叫咗個沙律,都幾大份,啲菜好新鮮。跟住叫咗個香煎慢煮三文魚扒,三文魚扒好新鮮, 最重要係成塊魚肉都冇骨,而且三文魚扒煎到好脆軟, 配埋菠菜好好食。我哋叫咗個酥脆雞錘配水牛芝士醬, 雞錘炸到好脆,雞肉都好鮮嫩,而且上面配埋水牛芝士, 成件事好夾。嘢飲方面我哋叫咗佢最hit嘅 Artsy print coffee, 個 printing好靚, 下面係凍朱古力, 成杯嘢好好飲。 朋友叫做一個海鹽朱古力香蕉冰雪世界, 冇諗過香蕉同朱古力都幾夾,成個味好match, 再配少少海鹽,超好飲。甜品方面我哋叫咗個意式Terimisu, 味道好好, 而且份量都好大。 值得回顧。
前菜叫咗個沙律,都幾大份,啲菜好新鮮。