2023-12-15
今日同個frd去過廣華醫院覆診之後見到附近有間食天婦羅嘅小店 門口排哂隊咁 所以就去左試下啦😆自選天婦羅丼 配前菜 湯同水果🍱哩個自選天婦羅丼就30蚊起 有包一碗蕎麥麵 烏冬或者飯 另外就自己再揀天婦羅冷蕎麥麵配鮮帶子 黑虎蝦 紫菜 南瓜 茄子個蕎麥麵唔會太硬 天婦羅入面個鮮帶子同黑虎蝦都好推介!粒鮮帶子好大粒同埋都好新鮮 起碼有4個5蚊銀咁大個! 另外個黑虎蝦都好鮮甜 好彈牙 唔會好梅咁👍🏻冷烏冬配黑虎蝦 半熟蛋 牛肉餅 紫蘇蝦膠 金菇 南瓜同茄子 冷烏冬唔會煮得太淋 我自己就覺得幾好食 哩幾個天婦羅入面 我就最鐘意個半熟蛋 真係可以做到流心蛋嘅效果 牛肉餅就好似扁左嘅牛丸咁 不過都好彈牙 好有牛味 個紫蘇蝦膠都好彈牙😋唐揚魷魚鬚🦑雖然佢個名係魷魚鬚 但係就唔只得魷魚鬚 仲有一塊塊嘅魷魚 魷魚唔會太靭 但都有咬口嘅 都幾高質 兩樣小食都好大份 所以好抵食👍🏻炸雞軟骨🐣個雞軟骨比我想像中大粒 同埋都炸得好脆 本身雞軟骨個口感我都已經好鐘意 再加埋佢啱啱炸起 好正😍波子汽水🥤好耐都冇飲過波子汽水啦 嚟到咁有日本氣氛嘅餐廳都忍唔住叫返支🤣
自選天婦羅丼 配前菜 湯同水果🍱
冷蕎麥麵配鮮帶子 黑虎蝦 紫菜 南瓜 茄子