2021-03-30
自己都比較少入元朗😆,而一向都鍾意食日式料理嘅我就受朋友推薦試下呢間omakase啦🥳。。見呢度裝修都好有日式料理風味🇯🇵,而且坐係bar檯仲可以望到師傅嘅功架😜。今日就主要試左好多款壽司🍣,咁就等我講下我最鍾意嘅幾件啦😚。。白子:呢款食材可能唔係人人會食😂,不過其實配上醬汁同拌菜都唔錯架🙈。。白蝦:味道鮮甜,而且口感都比較爽😛。。牡丹蝦+蝦膏:牡丹蝦方面🤪,師傅就用左牡丹蝦本身嘅蝦膏鋪係面😎,增加味道嘅層次,非常特別🔥。。深海池魚:呢種刺身我一想都好鍾意💕,深海池魚獨有嘅油香味好吸引😍。。剝皮魚+魚肝醬:剝皮魚其實係我第一次食🤩,本身味道比較清淡,所以配上魚肝醬就啱曬啦🔥,而且口感都係一流😗。。中拖羅:最後就當然要講我最愛嘅拖羅❤️,油脂嘅分佈同味道真係好正😋,食完都覺得唔夠😭。
。
白蝦:味道鮮甜,而且口感都比較爽😛。