2025-04-27 198 浏览
今次雖然係叫外賣,但係水準都係超哂班,拎番屋企同堂食無分別,明太子蟹肉意粉煮得啱啱好,彈牙有嚼勁,每條意粉都掛滿creamy嘅明太子醬,帶點微辣同鹹香,味道好濃郁。蟹肉好新鮮,撕成細絲,份量多到每啖都有蟹肉嘅鮮甜,食落好滿足。醬汁唔會太膩,仲有少少蒜香同香草味,提升咗整體層次感。望落似細份,但其實份量夠食,食完有種意猶未盡嘅感覺!🍝另外再叫左份小食,招牌千層芝士薯片真係必點!打開就聞到陣陣芝士同蒜蓉香,薯片切得厚薄適中,層層疊疊,焗到外層微脆,內裏軟綿。芝士醬好濃稠,滲入每層薯片,入口係滿滿嘅芝士香,仲有酸忌廉平衡一下,唔會覺得太膩。蒜蓉同香草嘅調味加分不少,食落好惹味,停唔到口!🥔甜品時間當然要試下玉桂蘋果窩夫!窩夫烤得金黃香脆,外層脆卜卜,內裏軟熟,咬落有陣陣牛油香。上面鋪滿蘋果片,煮得軟腍,帶點酸甜,配上玉桂粉嘅獨特香氣,味道好溫暖。仲有少少焦糖醬點綴,甜度調得啱啱好,唔會太漏,係甜品控嘅好選擇!🧇