2022-12-08
每日辛苦番工,錢都係搵黎食🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵見到餐廳嘅裝修,感覺已經好似番左最愛嘅鄉下🤭💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖鮮帶子海膽手卷$98/吞拿魚牛油果手卷$78海膽帶子仲有金箔鋪面,成件事簡直係幸福,大大啖咬落口,全個口都部門海膽同帶子,冇咬一啖都係愛嘅感覺🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰 吞拿魚配牛油果係第一次試,原來加少少豉油咁樣食囉會有三文魚嘅感覺☺️🤭鮨一沙律$128沙律一嚟到,個心就諗蕃茄唔好啦,然後就覺得算啦我都試吓啦,點知一啖咬落個蕃茄度,黐線黐線黐線黐線,點解可以咁好食?點解可以咁甜?點解一啲都唔似蕃茄?然後一口氣食咗四舊,簡直想問吓餐廳可唔可以俾我買一個蕃茄🤣 真心好好食💖 魚生就唔使介紹啦,新鮮,食小蟹籽少少沙律醬撈埋沙律菜,冇得輸😋😋日本令和之怪物蠔$196/2隻🤤🤤🤤怪物蠔,簡直蠔如其名,大大大隻生蠔🦪,比起手板更大,鮮甜爽脆,蠔肚咬落啖啖肉🤩🤩🤩針魚 $188🤤🤤🤤今次係我第一次食針魚,口感特別,擺盤精美,好味好味😝辣酒煮蜆 $75超級抵食,d蜆又多又大隻,個湯小小辣,又鮮甜,蘿蔔入味夠林又冇渣😊鹽燒牛小排$58 - 牛小排唔會太乾,有
見到餐廳嘅裝修,感覺已經好似番左最愛嘅鄉下🤭
💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖
鮮帶子海膽手卷$98/吞拿魚牛油果手卷$78
鮨一沙律$128
日本令和之怪物蠔$196/2隻🤤🤤🤤
針魚 $188🤤🤤🤤
今次係我第一次食針魚,口感特別,擺盤精美,好味好味😝
辣酒煮蜆 $75
鹽燒牛小排$58 - 牛小排唔會太乾,有肉汁
鹽燒牛舌 $42-厚燒牛舌
煙肉荔枝卷$28-口感特別,咬落去淡淡先甜嘅荔枝汁
豚肉露旬卷$42-蘆筍,新鮮爽脆
總結:係值回票價,物超所值,CP值極高🥰
味道 Taste:5/5
環境 Ambience:5/5