2023-04-27
估唔到荔枝角都有私房菜食😋雖則係fine dining,價錢非常相宜!我地就叫左兩個3-course dinner set,每人$358✨不得不說,佢地既餐包好出色!係烘得啱啱好,外脆內軟既拉絲麵包磚🥹點埋油醋非常開胃!餐湯都好出色,我地分別要左是日餐湯(南瓜忌廉湯)同巴拿馬芝士薄片 配 薯蓉湯。南瓜湯creamy但唔會好杰,有調味但唔會蓋過南瓜本身香甜味。而薯蓉湯就杰少少,粒粒口感,啖啖都好濃薯仔香,鋪喺上面既巴馬臣芝士片少少煙韌,配湯口感好夾😍starters - 牛油粟米泡沫 配 加拿大海膽同埋意式雞肉捲(花雕汁)睇相都見擺盤好靚😍首飾盒啱曬打卡。海膽夠曬香甜,配埋creamy泡沫同鮮甜粟米,加上爆谷一齊食,係個好新奇既配搭😆雞肉捲係一道工序好複雜既菜,餐廳整得好香軟,帶微微花雕酒香,中西合璧✨main - 焗羊柳 薄荷青豆蓉 羽衣甘藍羊柳超嫩😋5成熟啱啱好鎖住肉汁,配埋薄荷青豆蓉令層次豐富啲😋澳洲牛柳 配 XO醬燒汁(+$48)估唔到牛柳都可以點XO醬😆但出奇地夾!牛柳肉質亦係鮮嫩多汁,外層微脆,而XO醬微辣並無蓋過牛味,反而有令牛柳更香😋drinks- 美果洋甘菊茶&有機綠茶
main - 焗羊柳 薄荷青豆蓉 羽衣甘藍
澳洲牛柳 配 XO醬燒汁(+$48)
drinks- 美果洋甘菊茶&有機綠茶
兩杯茶都好香,食完比較heavy既肉好解膩!飲完覺得好舒服,條氣即刻gur曬🤣